Měsíční holčička má problémy s usínáním

Otázku položila: Bývalá uživatelka #125945 28.1.2016 13:46

Ahojte moje oblíbené ženy :-) Doufám,že mi někdo poradí, jako vždycky :-) Mám měsíční holčičku a máme problém s usínáním. Musíme dát malou do zavinovačky a hopsat na gym. mici, jinak neusne :-( Je to vyčerpávající,mám v pr... záda už nemužu. Dneska jsem praktikovala to,že jsem ji nechal řvát a chodila za ní v intervalech,ale nepomohlo, uklidnila se až v náručí, v posteli semnou taky nechce být pořád brečí...Jako možná je jeste brzy, ma prece jen mesic, ale chci co nejdriv naucit,ze v postylce ma usinat, ze je to jeji misto na spanek,ale opravdu nevim jak. Nic nepomaha, plinka, dudlik, kolotoc, kdyz zpivam,hezky na ni mluvim,hracka proste nic...Prosim poradte mi...Budu rada za kazdou radu...Dekuji...

  • 28.01.2016 19:56:30 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 28.01.2016 19:56:30 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Marlena28.1.2016 14:14

    Asi tě nepotěším, ale to je naprosto normální a budeš se s tím muset smířit. Minimálně do tří měsíců jí bude potřeba imitovat prostředí dělohy. Je ještě malinká a nevyzrálá, je třeba ji zavinovat (těsný prostor tak jako v děloze), nosit, natřásat, houpat (devět měsíců se s ní v děloze nedělo nic jiného), šišíkat (tak jak slyšela tok tvé krve), zvuky jako fén, vysavač apod. ji budou uklidňovat (v břiše slyšela pracovat tvé trávicí ústrojí, tlukot srdce). Nejlíp jí holt bude v tvém náručí, ideálně si kup šátek a nos ji. V tomto věku nemá absolutně žádný smysl ji odkládat do postýlky a myslet si, že je rozmazlená, když křičí a chce být u tebe. Je moc malinká na to, aby si vymýšlela :-o Holt máte miminko, nic už nebude jako dřív, záda si budou muset zvyknout. ;-)

  • Prosím, jen nenechavat miminko vyrvat. To je nejhorší co se může udělat.
    Je ještě moc malička a potřebuje cítit tu jedinou jistotu, kterou zná - svoji mámu. Zavinovacka je dobrý nápad, mohla by pomocí. Dceru sem uspavala v naruci vic jak půl roku a nelituju toho. Ona je to sice poradna posilovna a Malacky, ale pokud budeš zapojovat správně svaly, zvyknes si a to i na tu rostoucí váhu miminka.
    Šátek a nějaké vhodné nositko jsou dobrá věc a uvolní tiruce a odlehčit zadum.

  • malé je měsíc??! tak to je opravdu hodně brzo.mě malá sama neusina ani teď v 8m..
    chce to trpělivost, nějak jsi si ji naučila tak to teď bude vyžadovat, je ještě malá na to, aby někde usinala sama.

  • alenabartackova28.1.2016 14:39

    Jeste je brzy a z me zkusenosti si miminko samo rmeni navyky. Moje dcera take usnula jen chovanim, nosenim, pak jen na skakacim mici, ja zada odrovnany, tak prisel na radu kocarek, potom se naucila usinat u sumu a musela me drzet za ruku, ted na 10 mesicich se sum odnaucila, ale zase musi spat se mnou v posteli, i tak ji dela problem vecer usnout. Ta vyrvavaci a uklidnovaci metoda na ni absolutne nepusobila, hystercila jeste vic. Kdyz to tak shrnu, tak jsem se jeste za celych 10 mesicu nevyspala, ptz kdyz uz usne, tak se celou noc chruje, budi se... Zkousela jsem vsechno mozne, ale ve finale se vsechno zlepsi casem. Takze nezbyva nic jineho nez vydrzet a poslouchat potreby svyho ditete, ono to taaaak rychle utika :-( Drzim pesti :-)

  • Martasek8928.1.2016 14:50

    Dcerka mi do půl roku usínala v náručí - seděla jsem na gauči a ona na mě usnula. Pak jsem dala do postýlky. Po půl roce jsme ji dali do postýlky, pustili ukolébavky a šli.

    Syn ze začátku usínal v náručí - při večerech ho bolívalo bříško. Pak začal usínat sám. Má 3,5 měsíce a usne kdekoliv a kdykoliv. Sám třeba na hrací dece :) Večer někdy usne u kojení, někdy na mě, převážně nakojím a dám ho lehnout :)

  • Jestli máš v háji záda, tak bych zkusila hojdavak http://www.hojdavak.cz/ (jsou i levnější varianty) a šátek je určitě taky dobrá varianta a když budeš mít dobrý šátek, tak bys ani tak nemusela trpět na záda.
    Jinak když jsem se ptala babičky, jak naučila děti, aby sami usínali v postýlce, tak je prý nechávali vyřvat >:-[

  • Já jsem měla podobný problém s naším chlapíčkem :) když spinkal, tak ho budily jeho vlastni ruce a pohyby. Vždy sebou škubl ze spaní a byl křik. V peřince se mu "nelíbilo" a ručky vytahoval ven. Tak jsem ho v 5 týdnech zkusila dát večer na bříško, usnul ve 20:00h a na kojení se vzbudil ve 4:00 ráno - takže něco suprovýho. Sice kolem slyším, že to není bezpečné, ale v té době už byl schopný pootočit hlavičkou a mám půjčený monitor dechu z porodnice, tak jsem celkem v klidu...
    Ted má 3 měsíce a sem tam ho večer zkouším dát spinka na záda, ale není to ono...

  • dzusinka28.1.2016 15:49

    Zkusila bych bílý šum, jak psali výše - fén, vysavač apod.

  • Mě malej první dva měsícr spinkal ukázkově, stačilo ho dát do postýlky, chytit ho, hladit zpívat a spal krásně, budil se ve dve a v pět...ted mý něco přes půl roku...když spí dvě hodky v kuse, je to super...no nejdřív jsem ho taly uspávala v náručí, to mi nevadilo, šlo o to, že se hned vzbudil, jakmile jsem ho polozila...ted ho uspávám u prsa a spí se mnou v posteli...taky jsem to tak neplánovala, ale vyhovuje mi to. Ale vidím trošku pokroky, během následujících měsíců je mým cílem ho přesunout fo postýlky bez bočnice u postele...zatím mám postýlku :-)Vyřvat nééé :-( Pro miminko je jediná jistota, že když zapláče, že přijdeš....ono neví, pročbse na něj přijdeš podívat a zase odejdeš, ono potřebuje náruč...sice ta metoda funguje, ale ty děti rezignují na pláč, protože ví, že maminka nepřijde.

  • Minu28.1.2016 16:23

    Ahoj, já myslim, že děláš všechno dobře. Snažíte si prostě najít svoji cestu. Neboj, za chvíli si to všechno sedne. Poslouchej svoje instinkty, nenech se od nikoho vystresovat, každý je prostě jiný. Držím palečky :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist