Měření zraku v optice

Otázku položila: Valinna 23.11.2022 12:47

Dávali jste si někdy měřit zrak v optice? Je to stejný vyšetření, jako když jdu k očnímu? Zatím jsem nebyla a teda když si představím, jak dlouho vždy čekám u očního, tak se mi k němu nechce. A tady jsem viděla u optika, že objednávají docela rychle. Potřebuji vlastně jenom zjistit, jestli nepotřebuju silnější dioptrie. Mám pocit, že ty mé staré mi už nestačí.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • jak v které. u lékaře to není jen vyšetření zraku kdy se díváš na tabuli, ale i vyšetření očního pozadí, tlaku a dalších věcí. mělo by se tam chodivat s určitou pravidelností.
    v té optice je to často jen o tom pohledu na tabuli, což nemusí stačit.

  • Manželovi měřil zrak optik a prý byl pečlivější než oční lékař. Pokud je optik šikovný, tak dokáže změřit diopotrie velice přesně.
    Ale jaka píše už přede mnou, je to změření dioptrií a ne vyšetření očního pozadí, tlaku atd.

  • Moje optika má i lékaře, vyšetření je na objednávku a je placené, nutné např. pro aplikaci čoček, paušálně za rok za pár stovek. Ale tak důkladné vyšetření mi klasická oční nikdy nedělala. Kontrola rohovky, sítnice, dioptrie, počítačem i klasicky. Jednou jsem měla problém se spojivkou a čočky mi na rok zakázali, a chodila jsem tam na kontroly. Na brýle stanovení dioptrií se tam neplatí, a odbyté to také není. Určitě bude záležet na optice, někde vyšetření budou dělat, a jinde asi ne.

  • Kimberli1.12.2022 16:00

    Já jsem si dala v říjnu měřit v GrandOptical u nás v obchoďáku a taky mi optometrista přišel pečlivější a lépe vše vysvětlil než oční. Je pravda, že u očního jsem byla asi dva tři roky zpátky. Jinak vyšetření je rychlé, oni ti teda změří jen ty dioptrie, ale kdyby měli podezření na něco, tak tě jistě pošlou k očnímu. Ale i tak je fajn jednou za čas si zajít na to pořádné vyšetření. Zrak stačí změřit jednou za rok a na to je teda ta optika super.

  • Teressa8.12.2022 15:48

    Jo to je pravda. V optice ti změří jenom dioptrie. Byla jsem už několikrát i v Grandopticalu. Ono se za to platí pár korun, ale když si koupíš brýle přímo na místě, tak ti to odečtou.

  • Waldberry21.3.2023 17:41

    Taky jsem byla několikrát v Grandu a dobrý. Jak říkáš, objednání rychlé do pár dnů.

  • KamilaK3.5.2023 13:25

    Teď v dubnu měřili celý měsíc zdarma. Nejdřív jsem si myslela, že tam byla podmínka, že si musíš koupit i brýle ale vůbec ne. Prostě mi vyšetřili zrak a mohla jsem odejít i bez pořízení brýlí u nich, takže super.

  • Já jsem si tam taky zajela. Myslela jsem, že jenom u očního se měří zrak, ale kamarádka mi říkala, že byla v GrandOpticalu a že je to mnohem rychlejší. A měla pravdu, za dva dny jsem se objednala a vyšetření trvalo jenom několik minut, takže super.

  • Magdinkaa7.10.2023 9:53

    Zdravím, já jsem teda osobně přesedlala přímo na optiku s měřením zraku. Byla mě doporučená optika Doktor Klain v Pardubicích a rozhodně jsem neudělala chybu. Za první se můžeš objednat, takže nikde nečekáš, za druhé jsou tam fakt milý a precizní a řekla bych že jsme teda měla lepší vyšetření jak u svýho očaře.

  • Manila2.11.2023 13:37

    Taky jsem byla na měření minulý měsíc v Grandopticalu a bylo to v pohodě. Myslím si, že když to přirovnám k očnímu, je to téměř stejné, ale v ty optice je mi to příjemnější :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 662 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist