Menstruační kalíšek - značka, materiál, velikost...

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19443 10.3.2012 21:14

Ahoj holky! prosím máte některá zkušenosti s menstruačním kalíškem? mohly byste doporučit materiál a firmu? a hlavně si nevím rady s velikostí, nevím do jaké jít. mátě někdo zkušenost? díky moc!

Holky díky moc za reakce, tak jsem vzala tu sadu od Yuuki, obě velikosti, když nějaká nesedne, třeba se bude hodit sestře ;) no jsem ráda, že jsem to konečně objednala! jsem se na to chystala hoodně dlouho :D díky moc!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Všechny menstruační kalíšky se vyrábí ze stejného materiálu, pokud vím. A řekla bych, že na firmě nesejde. Všechny jsou si základem podobné. Můžeš si vybrat z různých barev a např. bez stopky, se stoupkou nebo jen s takovou kuličkou. Já jsem si koupila se stopkou, kterou jsem zkracovala tak, že už tam nemám žádnou :D a kupovala jsem ho na www.kalisek.cz.

  • Verousek8910.3.2012 22:09

    Já jsem si koupila LadyCup, je mi 22 let, nerodila jsem, tak jsem si koupila velikost S a v pohodě :) Svoji velikost jsem si určila podle toho, co měli napsáno na stránkách, objednávala jsem jako Jackobie na www.kalisek.cz. Nemám moc silnou MS, takže mi naprosto stačí ta menší velikost :) Co se týče materiálu, měly by být všechny z lékařského silikonu.

  • Vím, že když jsem si před takřka 5ti lety vybírala kalíšek, byl na výběr materiál silikon a latex, zvolila jsem jednoznačně silikon (už podle toho, když se veme, který dětský dudlík, vydrží déle, vyhrává silikon). latex je zase přírodní materiál, tak asi záleží, z jakého hediska se k tomu stavíš, ovšem někdo má na latex alergii.
    Velikost jsem si také vybírala podle toho, co psali na stránkách, mám mooncup dodávaný ve 2 velikostech a jelikož jsem byla po 2 spontálních porodech, zvolila jsem si aitomaticky větší. Víc zkušeností nemám, když jsem vybírala já, tak na trhu byly k dostání asi jen 2-3 značky, takže to bylo jednodušší, i když dražší.
    Mimo mooncupu to byl ladycup a myslím ještě lunete, tak asi bych vybírala mezi těmito třemi, které jsou u nás na trhu nejdéle. Myslím, že se liší krapet ve velikostech, ale také v měkosti a v reliéf-určitě je na netu nějaké srovnání, kdysi jsem četla porovní mezi 2 ma kalíšky různých značek, po té, co se majitelka zapomněla, že kalíšek vyvařuje (a tak ho znehodnotila)-no já raději používám sterilizaci za studena :-). Fakt škoda, že si to člověk nemůže vyzkoušet

  • Já mám Melunu a ta mi neustále protékala a zřejmě jsem si vzala i velkou velikost a Yuuki (byl a stále je v akci 2 za cenu 1 - tak jsem si vzala obě velikosti) a konečně s tím Yuuki jsem max. spokojená. I materiálově je na tom mnohem lépe podle mne nez ta MeLuna.

  • já mám Yuuki, koupila jsem ho na aukru za 250 Kč, už před 4 roky, jenom na zkoušku, ptz jsem si říkala že tech 250 me nebude mrzet když to bude naprd. jsem maximálně spokojená, používala jsem ho před porodem a ted po porodu už taky a v pohodě, klidně s tím chodím plavat, jenom když si ho špatně zavedu tak mi někdy proteče, ale fakt málokdy, stačí vytáhnout, zavést znova už je to v pohodě. je mi 27 a používám ho od tech 23, velikost si nejsem jista ale myslím že mám ten větší, nikde to nejde vyčíst na té krabičce.

  • Evita11.3.2012 12:29

    Já si koupila MeLunu, nejmenší možnou, s kuličkou. A byl to boj. Poprvé mi to vyndat po chvíli šlo, po druhé ani za nic, trápila jsem se na záchodě aspon dvacet minut a ta sviňa klouzala a šla hloub a hloub - pak se mi to i přítel snažil vytáhnout a nic - takže jsme si dali noční procházku na gynekologickou pohotovost kde mi to doktor vytáhl kleštěma. Doteď nevím, v čem byl problém, asi jsem moc úzká. Od té doby jsem to nezkoušela. Ale jinak drtivá většina reakcí je pozitivních, tak se nenech moc zastrašit :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist