Menstruační kalíšek - protékání

Otázku položila: Bývalá uživatelka #79271 28.6.2013 17:57

Ahoj uživatelky kalíšků, čerstvěn jsem si zakoupila Mooncup a používám ho 2.den. Akorát mám problém, že trochu protéká - vzala jsem si pro jistotu i slipovku a mívám na ní malé skvrnky. Podtlak zkouším povytáhnutím za šťopku, příp. otočením a obkroužením prstu kolem kalíšku a to je v pořádku. Vytahuju ho tak z poloviny plný, tak je mi zvláštní, že by proteklo tak málo krve, kdyby byl špatně rozvinutý? To je jediné, co mi z jeho použití kazí radost, určitě u něj zůstanu, ale chtěla bych se zbavit toho protékání :( Je mi 24 a ještě jsem nerodila, tak jsem zvolila tu menší velikost. Uvítám nějáké rady, co s tím, pokud se to některé z vás také stalo. Díky.

Odpovědi správkyň témat

  • Ahojda.
    Tohle nebude protékání, to bys měla slipovku ošplouchlou :). Na stěnách pochvy vždy zůstane trochu té krve a potom u vchodu poševního nebo trochu dál. Spíše je to nahnědlé? Já cvičila kalíškování asi 4 měsíce. Přeci jen...než se člověk rozkouká, tak je po MS a máš skorem měsíc pauzu :D.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Simea28.6.2013 18:03

    Zkus zmenit sklon, kterym ho zavadis.. pripadne zacni s cviky na posileni panevniho dna.

  • duramura28.6.2013 19:01

    ja teda mela podobny problem, ale neverim, ze je to u me protekani...spis si predstavuji: kdyz ho vylevam, tak vytahnu, stece nejaka krev do pochvy, zavedu kalisek a ta krev musi nekudy ven, tak spinim. to je ma teorie, protoze mi pride, ze sedi fest. dokonce i po porodu a po 30 sem pouzivala ten samy jako pred (mensi, pouzivala sem ho tak uz 6let minimalne) a mela sem z nej uplne stejny pocit, urcite ne vic spineni, nebo protaceni...

  • Určitě bych si pohrála se sklonem kalíšku-mě trvalo pár cyklů, než jsem na to přišla, pokud podtlak je dobrý, bývá problém právě v tomto..Ještě se může za špinit ze zbytkové krve-co se nachází už v pochvě, jak píše duramura..můžeš si zkusit nandat kalíšek po sprše, jestlui také budeš protýkát.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 577 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist