Menstruační kalíšek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #41757 5.9.2012 20:06

Ahoj holky, chci se zeptat na menstruační kalíšek. Používáte ho některá a jaké máte s ním máte zkušenosti? Popřípadě jestly byste ho doporučily... Též by mě zajímalo, jestli po zavedení kalíšek v pochvě cítítte, anebo jestli jde zavést tak dobře, že si ani neuvědomujete, že ho máte... Z popisu na těhle stránkách v encyklopedii mi tak nějak vyplynulo, že si stačí koupit jeden???? A po vyjmutí se pouze opláchne vodou. To si ho pak můžu znovu zavést bez vyvařování?

Odpovědi správkyň témat

  • Ahoj Tab,
    mám dva kalíšky. Jeden větší na silnější MS a jeden menší a slabší MS. Záleží jen na Tobě, jaký si zvolíš. Na kalíšek jsem přišla na netu, kdy si jedny drbavý babky povídaly, jaká je to paráda, že kalíšek mají a už by ho nedaly z ruky. Tehdá jsem si říkala, že teda vylejvat se sněčím takovým teda nebudu. No a pak jsem si řekla, že by to bylo dobré vyzkoušet, třeba jen s tím mrňousem na konec MS. Vyzkoušela jsem ho a po druhém cyklu jsem si koupila větší. Je to vážně dobré a nikde to netlačí. Hlavně člověk pomalu zapomíná, že má MS (tedy nééé první a druhý den..to je ale individuální). Zavádět jde, po pár zkouškách na nečisto, velice dobře. Zkus si koupit malej..uvidíš ;-). Já mám Yuuki. Sehnala jsem ho na Aukru (tehdááááááááááááááááááááá) :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • duramura5.9.2012 20:13

    ahoj na mens. kalisek nedam dopustit, uzasny vynalez :) pri spravnem zavedeni opravdu neni citit, staci jen jeden (ale spravnou velikost), pri ms jen vyjmes, vylejes, oplachnes a znovu zavedes, nekdo vyvaruje po skonceni ms, nekdo pred zacatkem...

  • Ahoj, taky používám kalíšek a je to stejné jako u duramura :-)

  • určitě, kalíšek stačí jeden, já ten svůj mám už 4 roky, ztím je naprosto v pořádku. Během MS se kalíšek jen oplachuje vodou, já pak sterilizuju (na studeno v tabletkách k takovým účelům určených) před MS. Kalíšek v sobě vůbec necítím, už se mi stalo, že jsem ho v sobě v slabý MS den zapomněla a vyndala ho ne po 12ti, ale 24 hodinách, ale vše v pohodě. Co mám kalíšek, už bych po jiné menstruační pomůcce dobrovolně nesáhla:-)

  • Verousek895.9.2012 23:38

    Já si kalíšek také moc chválím, používám ho už asi rok a úžasný. Jsem opravdu nadšená, hlavně z toho, že už se nemusím zabývat kupováním hygienických pomůcek :) Mám LadyCup, kupovala jsem ho přes internet, ale určitě kalíšek seženeš v lékárně. Můžeš ho mít zavedený až 12hodin, vyvařuji před a po MS. Funguje tak, že ho zavedeš, po čase vyjmeš, vyleješ, umeješ vodou a opět zavedeš, takže určitě ti stačí jeden. Při zavedení není cítit vůbec :)

  • Já jsem maximálně spokojená,mám ladycup,objednali mi ho v lékárně,stále trochu bojuju se zaváděním,ale jen 1 den v MS ho musím měnit častěji,tak je to v poho.A připadám si jako bych to vůbec neměla.Vůbec ho necítím a vyvařuji před i po MS,ale asi jedno vyvařování vypustím.Jinak ho jen oplachuji.

  • eva1116.9.2012 16:18

    Super věc mám s ním jen samé dobré skušenosti:-):-)

  • Souhlasím s holkama, nejlepší investice:-). Ani nevim, že ho mám, musim si dávat pozor, abych na něj nezapomněla:-D

  • Já si ho také koupila, poprvé zavedla, pak horko těžko vyndala, opět zavedla - a nechtěl ven. po dvaceti minutách zápolení na záchodě, kdy mi klouzal mezi prsty a pořád šel více dovnitř, to dokonce zkusil můj přítel (tehdy jsme spolu byli ani ne čtyři měsíce, ale už jsem byla zoufalá) - a nic. Tak jsme si dali noční procházku do nedalekého špitálu na gynekologii, kde ho milý pan doktor vytáhl kleštičkama a sestřičky okukovaly, co to je, že to ony neznají.
    Čímž tě nechci strašit, jsem snad jedna z mála, které neseděl, jinak slyším samou chválu (a štve mě, že ho nemůžu používat, jelikož je to vážně chytrý nápad). Takže pokud jsi tam dole nějak úzká, koupi zvaž, ale jinak je to dobrá věc.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 539 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist