Mé jméno

Otázku položila: Anonymní uživatelka #390479 16.6.2018 15:55

Jmenuji se Hana a připadá mi to hodně divné, v mém věku. Jméno nosí i moje máma(51), babička(71) i druhá babička(83). Ještě mi nebylo ani 20 a jsem všude jediná. Přejmenovat bych se ale asi nenechala, všichni jsou na mě takto zvyklí. Připadá vám blbé pro mladou holku a je taková Barbora lepší?
A je podle vás trapné pro mladou generaci jména jako Hana, Marie, Antonie, Alžběta, Alena?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik16.6.2018 16:03

    Ahoj, zbytečně se zaobíráš svým jménem. Každý se nějak jmenujeme a Hanička není ošklivé jméno. Já se jmenuji Martina a také se mi bůhví jak nelíbí. Ale přeci se kvůli tomu nebudu nechávat přejmenovávat. Manžel mi říká Macíčku a hned je to lepší.

  • buccaneerka216.6.2018 16:05

    Je to úplně normální. Kolem mě jsou mladé holky Hanky mezi 20 a 30 let běžně jako jiná jména. Učím na základce a tam jsou Hanky taky normální, sice jich není tolik jako Karolín a Natálií, ale není to nějaká extra výjimka. Nevidím důvod, proč by Barbora měla být lepší. :-)

    K těm dalším jménům, to záleží, co se komu líbí. Možná jméno Alžběta přijde někomu pro holčičku trapné, ale mně zase přijde trapná třeba "babička Samantha". Hanky, Marušky, Alenky jsou kolem mě běžné. My budeme mít za pár dní Annu, sestřenici mám Alenku, kamarádka má 6letou holčičku Alenku, spolužačka bude rodit Alžbětku/Betku. Jediné z těch uvedených jmen, které mi přijde dneska už nepoužívané, je ta Antonie.

  • Panečku, vždyť máš krásné jméno! Miluju tradiční jména, právě zmiňovaná Antonie, Emilie, Anna, Kateřina, Cecilie, Olinka, Marie. . Úplně se mi hnusí jména jako je Sofie, Natalie, Karolína apod. Tvé jméno se dá různě měnit, třeba Hanička, Haňulka, ale nejkrásnější je v té své ryzí podobě, HANA! Važ si ho, navíc je to evidentně rohová tradice a to je silné a krásné!

  • whitehorse116.6.2018 21:26

    Ja chápu, že ti třeba jmeno Hana připadá tvrdé, ale pokud z něho uděláš třeba Hanka, zní o něco jinak, podle mne lehceji. Neřekla bych, že přejmenováním by jsi něco změnila. Je spousta jmen, které v té základní podobě zní tvrdsi než s nějakým písmenem navíc. Já třeba dost nesnáším, pokud mne někdo oslovuje Zdeno, ale Zdenko úzké pro mne forma v pohodě, případně i Zdeni.
    Až na Antonii bych si tebou zmíněná jména dovedla dost dobře představit i pro svoji dceru. Mám raději česká jména než přejatá z ciziny a rádoby moderní. Ono to pak naopak tom věku 30+ může znít hůř, než u tebe Hana ve 20.

  • samsonoh17.6.2018 0:35

    Určitě se tím netrap, já sama jsem Hanka a od tohoto jména existuje spousta pěkných variant. Už samotné Hanka zní jemněji, Hanička je vyloženě milé a Hanča nebo Hanče je takové energické a veselé :-) Haňulka je takové mazlivé a Hančí je v dobrém praštěné. Takže vidíš, že su můžeš vybrat. Navíc to jméno s sebou nese hodně - energie a slunce, záře a svit. Je to prostě veselé jméno.
    Co se těch dalších týče a už to tady zaznělo, myslím si, že tradiční jména jsou lepší než ta moderní jména (a tím se teď nechci nikoho dotknout, je to prostě jen můj názor). Třeba Anna se teď opravdu hodně vrací, Barbora a Marie taky. Znám poměrně dost holek od všech těchto jmen a ne, nejsou to čtyři- nebo padesátnice. Mě samotné je 31 a upřipmně, pokud budu mít jednou holčičku, tak hodně uvažuju nad Haničkou :-D o když nejsem zastánce stejných jmen jako u rodičů. Kamarádce se mimochodem před měsícem narodila holčička Hanička (což mě právě navedlo na myšlenku dát takové jméno).
    U vás v rodině se tradují Hany a u nás zádě Jaroslavové :-)

  • Taky se jmenuju Hana a nijak divné mi nepřijde :-) Je mi teda 30 a pár holek v mém okolí se tak jmenuje. Taky záleží, jak te okolí oslovuje, pokud jste všechny "Hany", tak asi nic moc, mě říkají Hanko, Hančo, Hani...

  • zakewka17.6.2018 11:35

    Ja jsem Anna.. taky zadna velka vyhra.. z duse nesnasim, kdyz mi nekdo rekne Áňo. To bych vyletela z kuze.. jsem zvykla na Anca, Anci.. Anicko preziju a na Anna vylozene neslysim.. To jsem schopna nevedomky ignorovat naprosto dokonale, ze musi dany clovek promluvit naprosto primo na me nebo stouchnout..:-D

  • terryk16.6.2018 18:19

    Proč se z trápí, máš úplně normální jméno. Mně daleko horší přijdou všechny ty rádoby moderní a originální nely, jessiky, atd. Kdyby ses jmenovala třeba Růžena nebo Drahomíra byla by to asi větší senzace:-) tak se tím netrap, já osobně znám i dost tricatnic, co se jmenuji Hanka.

  • Barbora určitě lepsi neni 😂 a uvedena jmena pro mladou generaci jsou divná

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist