Mastná pleť a vlasy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #273934 22.10.2021 21:56

Ahoj, bude mi 30 let a stale me trápí 2 věci. Prvni je kůže na obliceji po kremu. Zkoušela jsem již spoustu kremu ale pokaždé se mi stane když krem nanesu ze po chvíli nebo půlhodině, hodině je pleť jak mastna panev. A vypadá tak nevzhledne. Když nedam zadny krém a klasicky si pleť vyčistím tak je pleť normální. Cim to je je? Případně bude v pořádku když nebudu krem přes den používat? Na noc mi to u nočního nevadi.
Druhá věc je kůže ma vlasech. Mam huste vlasy a pokožka hlavy je porad suchá s lupy a svědí. Take jsem uz vyzkousela spousti věci a změna žádná. Vlasy si i fenuji ale druhy den jsou pro zmenu mastné.
Nemuze to všechno spolu nějak souviset? Porad si pripadam jak pubertak a timto vzhledem... Diky za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik22.10.2021 22:23

    Na pleť neporadím, protože mám to samé a raději si obličej myji jen, když se koupu a umyji si obličej přírodním sprchovým gelem. Když si obličej myji často nebo používám něco na čištění, tak mám druhý den také obličej jak puberťák a to mi je 35. Jen mě trochu zaujalo, nedávno jsem si udělala masku z bílého jílu. Sice mi po tom vyskočilo trochu akné, ale teď při ms, kdy mívám akné dost, tak pleť je téměř čistá. A na vlasy ti doporučím přírodní šampón a kondicionér od Natura Siberica na mastné vlasy. Zkoušela jsem i jinou řadu, ale ty mi nevyhovovali. Nebo si najít svou řadu přírodního šampónu a kondicionéru.

  • A je nutné si dávat krém když s ním máte problém a bez něj je to ok? :-o

  • S mastnou pletí ti neporadím, s tou naštěstí problém nemám, ale za to mastné vlasy mám až až. Jeden den si je umyju a druhý den odpoledne už je mám zase mastné. Vím, že mýt si je každý den není dobré, ale chodit s mastnou hlavou také není to pravé, tak jsem si našla na https://zivotavyziva.cz/suchy-sampon/ nejlepší suché šampony, se kterým si vlasy "vysouším", takže je nemám ani mastné, ani je nemusím mýt denně, takže má rada na mastné vlasy zní - suchý šampon :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist