Mastná pleť

Otázku položila: Anonymní uživatelka #474785 22.8.2023 20:51

Zdravím. Chtěla bych vás poprosit o doporučení nějakých dobrých produktů proti mastné pleti. Poslední dobou se mi nějak dost zvýšila produkce mazu na obličeji a je to strašně nepříjemné.
Díky moc předem :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • XB-123.8.2023 18:15

    A nemůže to být tím, že je naopak pokožka suchá a toto je její preventivní opatření? Mně kosmetička řekla, že opravdu mastnou pleť má velmi nízké procento lidí. Že ten zbytek má suchou pleť, ale nepečuje o ni správně, tím ji přesušuje a ona se brání maštěním. A je pravda, že jakmile jsem změnila typ krému a začala si kupovat ten na suchou a citlivou pleť, pomohlo to. Ale to je jen nápad ;-)

  • Souhlasím s tím, že je pravděpodobnější, že máš pleť suchou a jak ji vysušuješ, tak se mastí víc. Mám to úplně stejně. Po výměně produktů za ty na suchou pleť je to mnohem lepší. Pleťová voda, odličovací kosmetika atd.

  • syd27.8.2023 13:15

    Já začala míst mastnou aknózní pleť tak v 11 a mam stále i ve 30, i když akné je trošku pod kontrolou díky lepší péči - ráno, večer, ideálně i odpoledne, když se člověk potí, umýt obličej přípravek na obličej nebo mýdlem a poté namazat hydratačním krémem na akné. Vyzkoušela jsem jich rozhodně přes 10, od levných po drahý z lékárny, ale jediný co skutečně znatelně fungovalo bylo Bioderma Sebum global, ale po pár použitích jsem z toho začala mít vysušenou pleť a vyrážku. Jednou jsem s tím byla i na kožním, kde mi řekla že mam používat přípravky a mejt si obličej a dala mi nějakou prej slaboučkou mast na předpis, po který mi téměř slezl celej obličej 8-o. Po víc jak 10 let se po občasných experimentech stále vždycky vracím k Balea Hautrein z DM drogerie, protože ho jako jeden z mála toleruju do očí, nevysušuje a maličkato i snižuje akné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 538 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist