Manžel věčně sedí u PC

Otázku položila: Anonymní uživatelka #279532 3.10.2015 11:14

Ahoj mám menší problém mám manžela,bez dětí jsme. a žijeme spolu,ale on když přijde z práce jde na pc,jde hrát hry když se ráno vzbudí jde na pc,já už mu tolikrát řekla že mi to vadí a on nic,nebo někde se rozštěká a řekne tak fajn já nebudu nic dělat.takže se přestaneme spolu bavit a je hotovo.Dělá vám to taky přítel,manžel?Já už nevím jak mu to jinak říct.poradíte?Díky.

  • 03.10.2015 16:07:15 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 03.10.2015 16:07:15 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Single3.10.2015 11:23

    Muj BYVALY manzel sice nehral na pc, ale zato rad vyvolaval hadky, aby pak mohl vypadnout z domu a jit hrat automaty. Nevim, jak dlouho jste spolu, ale pokud je takova situace uz ted, co az prijdou deti? Budes na vsechno sama... Skoda, ze se s nim neda mluvit. Chova se jak dite. Za me zkus si s nim promluvit a rekni mu, ze ti to skutecne tak vadi a nastin mu moznost, ze kdyz neprestane, tak odejdes. Asi to zni krute, ale podle me z toho nic dobreho nekouka. Teda pokud mu neni 19, z toho by mohl vyrust. I kdyz v devatenacti by mel mit zajem spis o zenu nez o pc...

  • Kolem sebe mám hodně párů, co to takhle má a upřímně, buď se kvůli tomu rozešli anebo jsou spolu, ale hádají se kvůli tomu. Mně to vždycky dost zarazí, protože s přítelem tohle neznám (díky za to)... Ano, bývá přede mnou na počítači, má na to právo, ale normálně se mnou komunikuje a netráví tam celé odpoledne. Za mě ideální...
    Takže já být na tvém místě, určitě by mě to taky štvalo a pokusila bych se to za každou cenu změnit. Jak příjde z práce, uvař nějakou dobrou večeři, usmívej se, buď prostě dobře naladěná... Po večeři mu třeba udělej radost v posteli - bude mít plný žaludek a prázdné koule, tak, jak to má být :D A zkus mu to potom hezky říct, požádat ho o to, jestli by to nešlo změnit... Prostě se mu svěř. A jestli tohle nedopadne, tak už vážně nevím...

  • Když nemají dva společný zájem, tak je to vždy špatné. Je jedno, co spolu děláte, hlavně, když to jsou společné aktivity. Já si nedokážu představit, že bychom měli být s manželem a dětmi každý v jiné místnosti. Přes léto jezdíme na výlety a teď přes zimu hrajeme na počítači hru Big Farm na https://www.goodgamebigfarm.eu/ . Líbí se mi, jak je tam jednoduché něco vypěstovat :-D .

  • JanaK2017.6.2023 12:54

    Mám podobný problém s mým přítelem, který hraje online hry na internetových stránkách https://oblibenehry.cz/. Poslední dobou se do nich pustil a musím říct, že ho to zcela pohltilo. Ať už hraje hry se strategii nebo arkády, vždy je nadšený a plný energie. Jsem ráda, že je může hrát zdarma, ale občas se obávám, že by se mohl stát závislým.

  • Martasek893.10.2015 11:54

    Po pravdě můj manžel začíná a končí den běžně u PC :D Nesnídá, takže si dá u toho kafe - tedy má cca hodinku klid. Večer taky sedne, někdy i přes den u kafe. Ale jinak ve volnu samozřejmě dělá i doma - máme RD, tak i kolem něj, jdeme na procházku se psem, máme 4-letou dcerku a v blízkých dnech přibyde miminko, takže bude o další zábavu postaráno.

    Jinak si řekneme, co je třeba v plánu, nebo co by on rád udělal ten den, tak se dle toho zařídíme. Dělá 12-ky, takže je 3 dny v práci a 3 dny má volno. V pracovních dnech nedělá doma dá se říct nic. Při ranní přijede 18:30, takže si dáme večeři, sedí u PC a jde spát. Při noční přijede 6:30, sedí u PC, jde spát, vstane, dá si oběd a kafe, kdy je zase u PC, pak je s náma, a jede do práce.

    Jelikož má každý jiný styl zábavy a koníčků, u manžela je to toto. Nechodí po hospodách, je věčně doma, jednou za čas třeba zajde s někým z práce. Já nechodím nikam, takže si taky třeba sednu k PC, k TV, když je čas.

    Kdyby u toho seděl celodenně a nic nedělal, vadilo by mi to. Ale nehraje u PC nic strašného, baví se tam s lidma, takže má i jakousi společnost, kdy se nám to i hodilo, získali jsme rady, nějaké věci, čeho se kdo chtěl zbavit a nám se to hodí, atd.

    Takže když to spočítám průměrně, je u PC denně tak 2-3h. Jinak pokud nemá noční, tak se střídáme po večerech a čteme dcerce pohádky před spaním :)

  • sono23.10.2015 12:02

    Mám to rovnako:-o niekedy mi to vadí strašne, niekedy nie... ale ako to obmedziť, neviem. Niekedy, keď mu poviem, tak až zúri, že nech ho nechám niekedy to vypne. Ja môžem len skonštatovať, že bez internetu a facebooku bol život lepší. Dúfam, že to dieťa zmení, odvoláva sa totiž na to, že čo má robiť, keď nemáme dieťa. Tak dúfam, že to skoro skončí. Pre mňa je totiž nepochopiteľné takto tráviť čas, ja by som to nemohla aj keby ma niekto nútil8-o

  • Mám taky manžela který hraje na PC. Víš je otázka zda jste v domě nebo v bytě. To spolu nikam nechodíte? Sedí jen doma na PC? My bydlíme v domě takže má dost práce kolem domu a PC má jako relax, ale není na něm 24hodin,trávíme i čas spolu. Výhoda je že když je na PC tak nechodí do hospody a nepřijde domů ožralý jak to vidím u některých kamaradek. Jak mu říct aby přestal na PC hrát? Ani nijak, je to jeho. Buď si v klidu promluvíte a řeknete co vám vadí a uděláte kompromis nebo bohužel je to pro vás tak nepřijatelné že asi takovým mužem těžko vydržíte.

  • Ahoj muj pritel u pc travil take hodne casu kdyz jsme bydlely v byte, hrozne me to stvalo protoze hral hry a u toho jeste volal s kamarady tak jsem si nemohla s prominutim ani uprdnout aby to nahodou neslyseli :-D strasne to rusilo to nase - moje soukromi s nim v obyvaku.. Delala jsem sceny a on se vzdycky par dnu snazil se mi vice venovat a pak zase pc. Ted ale bydlime v dome a navic mame uz pul rocni mimco tak mu moc uz cas na pc nezbyva a ma to ted jako takovy ten relax a odpocinek :-) Venuje se synkovi i me, prace na dome je take dost tak jsem ted na druhou stranku zase rada kdyz mam cas pro sebe ze se uklidi k pc a ja si v klidu mohu delat co chci ja :-D A jinak je to lepsi jak kdyby chodil za zenskejma nebo do hospody! ;-) Jinak asi moc neporadim co udelat aby tam tolik casu netravil, protoze u nas to vyplinulo tak nejak casem.. Drzim pevne nervy a at se to brzy zlepsi

  • MagdaRadilka811.10.2023 21:28

    Musíš hrát s ním. Mně se to osvědčilo. Jakmile jsem začala projevovat zájem o jeho koníček hraní automatů na https://gamescenter.cz/ , tak pak si nějak uvědomil, že by mohl mít i on zájem o mé koníčky. Ptá se mě (občas :-D ) co budeme dělat a co bych chtěla já. Ale většinu dní stejně trávíme u toho počítače. Jsme ale aspoň spolu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist