Manžel nechápe, že se chci rozvést

Otázku položila: Anonymní uživatelka #233564 2.4.2017 22:47

Ahoj. Odešla jsem od manžela, je to měsíc. Vysvětlila jsem mu že už se nevrátím. Máme dvě děti. A on pořád nechápe že se nevrátím, ikdyz jsem mu to opakovala, říkala jsem že jsem spokojená, tak jak jsem. A on si pořád myslí že zase přijdu. Mám zažádáno o děti do péče s tím že následně podám žádost o rozvod. Důvodů proč jsem odešla je několik,ale ten hlavní, že se o nás citove nestaral a celkově jsem se starala já. Krom vydělávání penez. A po několika letech jsem to vzdala, svého muže už nemám ráda jako manzela,nic mi nedává. Teď se jistě začal starat o děti jako nikdy a snaží se moc,abych viděla jak to umí a myslí vážně. Já už mu nevěřím. Poraďte jak mu to vysvětlit, protože až to pochopí bude hodně naštvaný. Dává mi za vinu že jsem odešla

  • 03.04.2017 12:45:35 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 03.04.2017 12:45:35 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky jsem odešla od manžela, teda sbalila jsem mu věci a on se dobrovolně odstěhoval do druhého bytu, který jsme měli. Pořád si myslel, že to bude na nějakou dobu, pak se vrátí a vše bude ok. Taky se začal starat jak nikdy, kupoval synovi kde co, no total. změna. Pak jsem podala žádost o rozvod, byl z toho v šoku, ale přežil to, asi už si zvykl na samostatný život, že si dělal co chtěl. Syna mám v péči já, dokonce k soudu jsme jeli společně, bavíme se normálně, navštěvujeme a každý už máme dítě s jiným partnerem. Všechno chce čas.

  • z nějakého důvodu jsi žádost o rozvod ještě nepodala..... taky bych na jeho místě věřila, že je to dočasný, naděje umírá poslední a doufá, že když změní to co ti vadilo/chybělo, podaří se vztah zachránit. vysvětlit mu to nemáš jak, až uvidí černý na bílým, že jsi zažádala o rozvod, bude chápat. ale sama sobě dej otázku proč jsi nedala žádost o rozvod ihned po odstěhování nebo ještě před odstěhováním a taky si dej otázku jestli hluboko uvnitř sama sebe nechceš dát vašemu vztahu ještě šanci. nechci abys to tady vysvětlovala, odpověz si na to sama sobě.
    vím, že moje odpověď je spíš na zamyšlení a ne radou, ale nejlepší radu a nejlepší odpověď si můžeš dát jen ty sama. odpovědi máš uvnitř sebe;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist