Mandle, krk, osmičky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #407054 11.4.2020 19:50

Mají takhle vypadat mandle? Celá rodina mi řekla že jsou zdravé a nepoškozené jako má málokdo(naštěstí netrpím na angíny), ale udělala se mi asi před 10 dny bílá tečka za mandlí která se ale drolí a postupně mizí(prý mandlový kámen dle internetu) a když zkoumám mandle(i 10x denně při panice z tečky), jsou tam žilky a i drobné dírky. Navíc mi rostou osmičky, kdy bolí krk a za chvíli přestane, rodina říká že angínu spolehlivě poznám a pupínky vzadu na hrtanu má občas každý.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mám dojem, že už ses na to jednou ptala. Tečka v krku je fyziologicka, nic to není, prostě chronický čep, který sám odpadne. Časem... Mandle jsou úplně normální, nic patologickeho v tvém krku nevidím..

  • eliskao11.4.2020 22:18

    Angínu určitě spolehlivě poznáš. Já trpěla na angíny před několika lety opakovaně a průběh je rychlý - často se stav mění v řádu hodin, vysoké horečky, neschopnost polykat, oteklé uzliny. já často první dny zvládla jen cucat vodu a ani jsem nejedla. Chronické čepy, které máš ty, se vyskytují opakovaně, spontánně zmizí. Sama už mám s angínama naštěstí pokoj, ale chronické čepy se mi dělají každou chvíli. Angínu opravdu spolehlivě poznáš, a i kdyby jsi angínu dostala většina lidí ji zvládne naprosto ok s antibiotiky a klidovým režimem. Šance na nějaké komplikace, řezání atd. je minimální. To by ses mohla stejně bát vyjít z domu, co když tě náhodou srazí auto nebo zakopneš a zlomíš si nohu. Hlavně klid!!!

  • Me by spis zajimalo ceho se tak ukrutne bojis, ze to tak hrotis?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist