Mamka přemýšlí o stěhování

Otázku položila: Anonymní uživatelka #370334 25.5.2017 20:14

Zdravím,
moc ráda bych se někde svěřila s tím, co jsem dnes zjistila. Včera jsem byla s mojí mamkou navštívit prarodiče, došlo i na téma ohledně školy. Je mi 18 a za rok mě čeká maturita a ráda bych šla poté někam dál na VŠ, problém však je, že většina VŠ, kde se nachází obor, který by navazoval na ten, co nyní studuji, se nachází celkem dost daleko. Nechce se mi jít nikam na kolej apod., ale je to jediné řešení, pokud chci mít nějaké dobré vzdělání. Samozřejmě to ještě není ani jisté. Problém však je, že nechci moji mamku nechat doma samotnou.
Bydlíme na vesnici, máme rodinný dům se zahradou, táta jezdí kamionem, a proto není často i na víkend doma. S mamkou jsme na vše doma sami a zvládáme to, ale kdybych nastoupila někam daleko na VŠ, byla tady na vše sama a nejen na práci, ale byla by úplně sama. Sice mám ještě 3 bratry, ale ti už mají také svá vlastní bydlení.
Myslím si, že toho co jsem u prarodičů řekla, se mamka chytla. Dneska jsem ji několikrát "nachytala", že se kouká po podnájmu ve městě, kde nyní studuji SŠ. Na jednu stranu to chápu, že bychom prodejem domu zaplatili nějaké dluhy, měli bychom peníze navíc a mamka by nemusela, pokud bych byla přes všední dny pryč, být ve velkém době sama. Problém ale u mě je, že prostě tady v okolí a ve vesnici mám mnoho vzpomínek, vyrůstala jsem tady, dokonce i ten dům před několika lety sami rodiče stavěli, mám tady kamarádku od dětství a i jednu nejlepší, která se před pár lety přistěhovala. Ano, není to zde dokonalé, naše vesnice je "mrtvá", nic se zde neděje, už to není vesnice jako byla dřív, nic zde kromě benzínky ani není, ale prostě mám tady k tomuto okolí citový vztah. Miluji to tady, vždy jdu ráda se psem ven, sejdu se s přáteli a i kdybych chodila na VŠ, každý pátek bych se těšila, jak se zase vrátím domů.
Bylo by pro mě těžké to tady opustit, opustit kamarády, vzpomínky a navíc kdybychom šli do bytu, musela bych někomu věnovat i svého psa, což opravdu nechci.
Není to zatím nijak jisté, ani sám táta o tom neví, ale hodně se mě to dotklo. Ano, někdy v budoucnu jsem přemýšlela nad tím, že se odstěhuji, až budu mít vlastní rodinu, pokud ji budu mít, ale nechtěla bych do města, nejradši bych zůstala někde v nějaké vesnici okolo, tak abych to ani neměla moc daleko ke své milované rodině a přátelům.
Prosím vás o názor a o to, co bych měla dělat....budu ráda za vše. A moc se omlouvám i za zdlouhavý text, jsem hodně upovídaná :)

  • 26.05.2017 20:20:56 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No, neber to zle, ale podle mě se strašně držíš máminy sukně. Rodiče si asi vesnici vybrali proto, že se jim líbí. To, že děti jednoho krásného dne odejdou za svým životem, je přirozené, takže i s tím nejspíš počítali. A jestli se jim to tam už nelíbí nebo jim to přestane vyhovovat, by měli řešit oni sami, ne kvůli tobě. A ty by jsi se měla osamostatnit. Koleje jsou super přechod z mama hotelu a do života ti dají hrozně moc. Navíc to, že odmaturuješ a na nějakou VŠ nastoupíš, ještě neznamená, že ji dokončíš... nebyl by to trochu moc velký krok od tvých rodičů, prodat barák, jen kvůli nejistému výsledku? Máma to jistě zvládne, bude tam s ní minimálně ten tvůj pes. Jsou mobily, skype, máma má snad nějaké koníčky a přátele, případně si nějaké může najít. Odloučení není nic tragického, je to přirozené. Zvládali to lidé i v době, kdy neměl každý doma ani pevnou tel. linku, mobily neexistovaly, vlakové a autobusové spoje hrozné a nenavazující, domů se jezdilo tak jednou za měsíc a všichni to ve zdraví přežili :-)

  • Rekni mamce narovinu jak to citis. Ze ji chapes, ze by byla pres tyden ve velkem baraku sama a ze je pro ni vyhodnejsi jit do mensiho, ale ze to tam mas rada a prislo by ti lito kdyby to prodala. Proste si s ni o tom narovinu promluvit... Zes nahodou zahledla jak se diva po podnajmu a tak ji k tomu chces rict svuj nazor.

  • A co je daleko? Spolužáci dojížděli denně víc jak hodinu do školy, na SŠ s dcerou spolužáci dojíždí běžné hodinu.neni vždy nutné bydlet na koleji, navíc rezim na VŠ může být dost vyrazne odlišný od režimu na střední škole. Může být i volný např pátek.
    Navíc co se stěhování týče, tak určitě by do toho chtěl mluvit i tvůj táta, tak je možné, že se třeba máma dívala po podnajmech pro studenty v daném městě, což by mohlo být určitým řešením právě pro tebe.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist