Mamka a její názor

Otázku položila: Anonymní uživatelka #423001 26.12.2019 0:32

Dobrý den je mi 13 let, s mamkou jsme se bavili kam budu někdy chodit na gynekologii. Ona chce abych šla k jejímu gynekologovi, jenže já jsem jí řekla že mi doktoři nejsou příjemní. Docela rázně mi řekla, že jsou mnohem jemnější atd, a hlavně že je s ním spokojená. Ještě dodala, že jinam jezdit se mnou nebude. Já jí chápu, její názor jí neberu. Ale snad mám právo si zvolit kdo mi je příjemnější. Máte někdo s tímhle zkušenosti? Opravdu nerada bych se s ní hádala kvůli prkotině". Chci znát Váš názor a jak by jste se k tomu postavili na mém místě? Beru vše, ráda si nechám poradit a předem děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Me mamka take vzala ke svemu gynekologovi, byla jsem tam myslim asi v 15?... Mela jsem nejake problemy. Doktor uz v te dobe byl rekla bych pred duchodem, sedivy, sice zkuseny a pry i dobry doktor, ale taky trochu neomaleny. Pamatuju si ze jsem z te navstevy mela spis jakysi šok, nejen proto ze jsem tam byla poprve ale taky kvuli tomu doktorovi, byl to fakt sveraz. Mamku jsem pozadala jestli bychom mohly najit jineho doktora nebo doktorku, protoze u tohoto se necitim opravdu dobre. Mamka neprotestovala a nasla mi doktora v asi 20 km vzdalenem meste, kam jsem mohla taky dojizdet sama a nikam me vozit nemusela, nebo tam se mnou chodit.. Zrejme se tam v nejblizsi dobe nechystas tak se tim zatim nezatezuj a res to az to prijde, mozna ale nebude od veci kdybys uz ted mamce proste znovu rekla jak to citis a ze bys ji chtela pozadat aby te nenutila do toho co je ti neprijemne - v teto ,,oblasti zivota,,. Mamka snad neni tak hloupa, aby nemohla pochopit ze mlade holce muze byt neprijemne ze na ni saha chlap, zvlaste kdyz je dneska moznost vyberu.
    Jinak z moji zkusenosti, ano, doktor jako muz je jemnejsi a vysetreni je citlivejsi, u lekarky mam zkusenost ze byla takova tvrdsi... Kazda zena to ale vnima jinak ;)

  • Já měla zatím jen ženy lékařky a problém jsem s nimi neměla a tvůj postoj k muži lekari-gynekologovi chápu.
    Pokud nemáš nějaké problémy, tak na gyndu nějak brzy chodit nemusíš a tak nemusíš řešit ani gynekologa ;-) a treba časem máma názor změní.

  • Já myslím že ve 13ti je na prohlídku u gynekologa brzy pokud nemáš žádné problémy. Je fajn vědět že je vše v pořádku ale ze své vlastní zkušenosti doporučuji věk 16let ( zase když budeš mi problém tak dřív ) Nesouhlasím s názorem že doktoři jsou příjemnější. Žena nebo muž to je jedno obě pohlaví umí být dobří lékaři. Takže je spíše otázka jestli ti bude vyhovovat muž nebo žena. A každý je jiný a vše je individuální.

  • veronikanikola27.12.2019 10:47

    Já si myslím, že je dobře, že s mamkou řešíte i takovéhle záležitosti. Jsi sice mladá, ale je dobré začít dříve s nějakou prevencí. Já tam byla poprvé ve 14ti. Pocházím z malého městečka, kde byl u nás jen jeden doktor - muž, takže k němu chodila i mamka. Bála jsem se, to je jasné, ale byl milý, uklidňoval mě u nepříjemného vyšetření, bavil se se mnou třeba o mých koníččích,abych se rozptýlila. Bála jsem se ale na cokoliv zeptat, sice je lékařské tajemství,ale měla jsem strach,aby to mamce nevyžvanil :) Teď v Praze chodím k paní doktorce a od té mě to bývá nepříjemné...ale to je asi závislé na člověku, ne na pohlaví.
    Jestli je ti 13,měla by u vyšetření být maminka. Máte ve městě také jen jednoho doktora? Pokud ano, tak s tím asi nic dělat nejde, když mamka nechce jinam jezdit :( Já jsem zase té mojí říkala,že se před chlapem stydím,ale nepomohlo to.

  • Je mi 30. U gynekologa jsem nikdy nebyla. Neměla jsem důvod. Ms pravidelná, ovulace probíhá, partner jediný a navíc byl panic.
    Ve 13 bych se tím nezabývala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 514 odpovědí a 409 716 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist