Maminky 13 letých děvčátek...

Otázku položila: JanaRad 4.5.2012 12:30

..necháváte očkovat svou dceru proti některým kmenům rakoviny děložního čípku? Dneska jsem nesla k naší dětské papír s odmítnutím očkování a prý jsem zatím jediná, kdo očkovat nenechává.. Jsem fakt takový exot, když nechci do dcerky narvat nebezpečnou a nepříliš testovanou látku, které vůbec nevěřím???
Navíc mě tak trochu šokuje přístup naší země..napřed toto očkování stojí 10 tis a najednou je zadarmo...proč asi???? Nemám k tomu důvěru a očkovat nenechám, ale fakt jen já????

Holky, všem moc děkuju, ale ráda bych ještě nějaké názory maminek 13 letých dívek....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nidko te nemuze do toho nutit, ja bych svou dceru ockovat nenechala, uz jen z toho duvodu ze ja se jednou nechala ockovat na pitomou chripku a pak jsem marodila pul roku a zhubla 12 kilo
    ja temto ockovanim neveřím

  • já jsem byla PRO, už ale nejsem, změnila jsem názor... na víc teĎka vyvěrají na povrch nežádoucí účinky tohoto očkování

  • je to tvoje rozhodnutí, nikdo ti na to nemůže nic říct zvlášť když se jedná o nepovinné očkování. Osobně jsem ráda, že mám kluka a nemusím nad tím přemýšlet, hodně bych zvažovala obě varianty.

  • Martasek894.5.2012 13:00

    Jakožto matka ani ne roční dcery rovnou říkám, že ji očkovat nenechám.

  • V žádném případě svojí dceru naočkovat nedám, už jsem si o tom přečetla dost a jsem štastná, že jsem se nenechala zlákat k naočkování sebe. Nikdy jsem se nenechala naočkovat nepovinným očkováním, obzvláště když vidím, jak dopadají VŠICHNI lidé co znám, co se nechali naočkovat proti blbé chřipce.

  • Ahoj, já teda ještě maminka nejsem, zatím jenom nastávající, ale vím, že očkování je zbytečné. Jsem celkově proti očkování. Akorát do dětí cpou látky, které jsou přitom škodlivé. Chodila jsem k dětské doktorce, která od očkování právě odrazovala. Děti si musí vytvořit vlastní imunitu a ne dostat umělou. Rozhodně bych tedy mou dceru neočkovala. S mimčem půjdu taky jenom na povinná očkování.

  • ahoj, dcera bude mít 12 a za rok bude i u nás toto rozhodnutí aktuální. ale já už tedka vím, že ji očkovat nenechám. nemyslím si, že je to na tolik dobré očkování, aby ho fakt musela mít. zvláštní je i to, že je to pouze pro holky ve věku 13 let. takže i já možná budu exot, až toto očkování odmítnu ;-)

  • Ahoj, já jsem se nechala očkovat hned, jak byla vakcína uvedená na trh na doporučení známé - doktorka (a to není ten typ lékařky, co má svoje děti naočkovaný proti všemu atd., spíš naopak)... nikdy jsem toho nelitovala, žádný vedlejší příznaky nic... Kdybych měla jednou dceru a mělo se to i platit, tak bych ty peníze určitě obětovala... ale je každého věc, jak se rozhodne, nikdo by tě neměl nutit :)

  • Ahoj.. nu nevím co na tom vidíte špatného.. já byla takto očkovaná jen jak to přišlo na trh cca před 4-5lety a jsem ok :-) navíc si myslím že je jenom dobře že je to zadarmo (teda myslím že je to zadarmo od Cervarixu) my zato platili přes 12tis. tenkrát (já měla tu vakcínu od Silgardu).. a špatnýho na tom nic nevidím opravdu ani já ani tenkrát/ted celá moje rodina a většina z rodiny jsou samí lékaři a schvalují to do teď :-) a jen pro holky ve 13 letech to není jde o to aby ta holčina byla naočkována všemi dávkami vakcíny než začne sexuálně žít tedy aby to mělo ten svůj účinek.. :-)

  • Pracuju i dětské doktorky a zdaleka ne všechny maminky 13 ti letých děvčat nechávají dcery očkovat. Zatím je to asi půl na půl. Osobně toto budu řešit za dva roky. Teď fakt nevím. Kdybych se rozhodla pro očkování, vybrala bych Silgard. Procentuelně má nižší ochranu proti rakovině děložního čípku než Cervarix, ale chrání před genitálními bradavicemi. Proto se Silgardem můžou očkovat i kluci, ale o tom se nějak nemluví.

  • Jestli můžu přispět svou troškou.. Já mám 16ti letou dceru a očkování jsem ni nemohla z fin.důvodů zaplatit, dost mě štve, že to tak limitují věkem. Kdyby to šlo určitě bych bezplatného očkování využila, nikdy nevíš jak se tvá dcera bude chovat v pubertě a jaký povede sex. život.. tak proč ji alespoň trochu nechránit když můžeš?? :-)

  • Ja svoji dceru nechala pred par lety ockovat. Bylo ji tenkrat 14 let a platili jsme 10 a pul tisice. Ted ji je 18 let a mam doma 12 letou dceru,tak doufam,ze pristi rok to jeste zdarma bude. Mam kamaradku,ktera ma dve dcery a pred rokem ji odebrali delohu kvuli tomuto problemu. Hrozne moc by chtela miminko ,protoze zmenila partnera a nemuze. Ja pro ockovani jsem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist