Mám ráda učitele

Otázku položila: Bývalá uživatelka #194527 3.5.2019 22:22

Pro začátek, důvod, proč sem toto píšu, není, že se potřebuji ptát, co mám dělat. To já vím, nechat si to pro sebe a čekat, až to přejde. Jenže kdy to přejde? Abych vše uvedla na správnou míru, je mi 15 a potýkám se s problémem, který zažila hromada lidí tady. Mám ráda svého učitele. Nebudu tu psát, že jsem zamilovaná, protože mám mozek a vím, že to není pravda. Jemu je 40, je mu tedy o 25 let více. Od tohoto školního roku už mě neučí, tudíž ho vídám jen na cca 25 minut, když naši třídu hlídá o volnou hodinu a cca 30 minut na kroužku dějepisu, který vede. Všichni na začátku těchto dotazů opěvují vzhled onoho učitele. Já začnu z jiného soudku. Je chytrý, empatický, charismatický, neuvěřitelně milý a má smysl pro humor. Je chápavý a tolerantní, neodsuzuje lidi, protože kdyby to dělal, nikdy by se mnou nepromluvil. Je taky nespolečenský, na větší akci se drží dále i od žáků, pokud může, a raději sedí někde stranou. S tím souvisí i to, že je hodně náladový a jeho nálada se mění hodně často. Drží si profesionální odstup, takže o něm nikdo nic moc neví. Já mám někdy možnost dozvědět se o něm drobnosti, díky kterým si na něj můžu udělat obrázek. To ke shrnutí dobrých i špatných vlastností. Krásný už není, přeci jen je mu už 40, ale já ve svých 15 taky moc krásy nepobrala. Tento dotaz sem píšu z důvodu, že mám strach, že jsem na starší obecně. V jeho blízkosti se mi zvyšuje tep, když na mě promluví, třeba se na něco zeptá, jsem nervózní a odpovídám se staženým žaludkem. Od páté třídy mě učil češtinu a dějepis, tento poslední rok už ne. Prázdniny se blíží a brzy půjdu na střední a už ho neuvidím. Mám pocit, že to nezvládnu. Každý den ho potřebuju aspoň jednou vidět, zlepší mi to den. Vím, že na něj nikdy nezapomenu, na to má v mém životě až moc velký otisk. Opravdu nechci být v budoucnu ve stejné nebo podobné pozici. Myslíte, že to celkově přejde?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Neboj, přejde, přechod na střední pro tebe bude velká změna, noví lidé, noví kamarádi i kluci, zapomeneš a časem se tomu budeš jenom usmívat. Měla jsem něco podobného a nikdy na to nezapomenu, je to takové hořkosladké, ale vzpomenu si na to ráda. A opravdu nemusíš mít strach, že kvůli tomu budeš automaticky na starší muže. Ber to jako nový začátek a tak k tomu i přistupuj, nastav se na to, že to bude super, a uvidíš, že bude ;-)

  • Především je to opravdu úplně normální. Mně se to stalo několikrát, dokonce i na vejšce. Snila jsem a představovala si různé fantasmagorické situace jak se dáme dohromady a jak to pak budeme tajit... rozhodně mi nezůstal žádný nezdravý sklon. To snění mi pomohlo takové období přečkat a dočkat se okamžiku, kdy mi padne do oka někdo reálnější.
    Na okraj podotýkám, že znám nejméně dva páry, které byli původně profesor a jeho studentka. Jeden z nich je můj bývalý angličtinář z gymplu a druhý moje kamarádka, ty znám opravdu dobře. A i když je mezi nimi docela věkový rozdíl, jsou naprosto super rodina. Ale je to samozřejmě spíš výjimka a začátky byly velmi nesnadné (např. její skvělí rodiče to zpočátku nesli dost těžce, pochopitelně).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist