Mám problém sama se sebou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #78380 3.12.2012 0:05

Ahoj, nevím s kým si o svým problému promluvit. Mám sociální fobii, agorafobii a nyktofobii. Žít se s tím dá, ale stojí to za ho... Ještě nedávno jsem se s tím léčila, abych vůbec dokončila střední školu, ale po matuře jsem vysadila prášky a přestala docházet k doktorce. Myslela jsem, že jak skončím školu, že už to nebude potřeba. Nějakou dobu jsem to zvládala, ale problém je, že jsem stále odkázaná na někoho dalšího. Jak je venku tma, tak nejsem schopná sama vyjít z domu...jenže to nezvládám už ani za světla. Mezi lidi bych nejradši nechodila a zahrabala se doma, ale to pořád nejde, to je jasný. Jsem nezaměstnaná a nemůžu si najít žádnou práci (je blbá doba), ale když už si něco najdu, nevydržím tam. Když jsem delší dobu vystavená takovýmu stresu, zhroutím se. Nejde to překonat, vážně bych chtěla fungovat jako samostatnej, svéprávnej dospělej člověk, ale NEJDE to! Nechci se zase léčit, prášky jsou k ničemu a terapie taktéž. Nevím co mám dělat, jsem psychicky v koncích. Někdy bych nejradši nebyla. Nevím co mám dělat. Nemáte někdo podobnej problém? Co s tím? Potřebuju práci, z čeho mám žít? Několik let žiju jen ve strachu, už ani nevím jaký to je se nebát. :'- (:-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Obávám se, že se bez pomoci zkušeného lékaře neobejdeš :(... Ráda bych ti nějak pomohla, ale sama nevím jak. Snad ti jen poradit, abys neztrácela naději! :) Bude lépe, uvidíš

  • dzusinka3.12.2012 10:28

    Jestli máš něco, co se dá překonat jedině prášky a terapií a chceš od nás pomoct, tak tady pomůže jediné - začni brát prášky a chodit na terapii.

  • 1) proč jsi vysadila prášky, když ti evidentně pomáhaly??
    2) to, že nevydržíš v práci atd... no, promiň, ale připadá mi to jako výmluva a tvoje snaha být na někom (asi na rodičích) závislá.
    Sama víš, co ti pomůže - běž se léčit, najdi si práci, nauč se své fobie překonávat. Jinak to prostě nejde. Dělat vše pro zhoršení stavu, litovat se a očekávat politování od ostatních k ničemu nevede. Nikdo z nás ti nedokáže poslat instatní zázrak, který tě učiní šťastnou. O to se musíš postarat ty sama - každý svého štěstí strůjce. Tak se začni chovat dospěle a zodpovědně a naklusej k lékaři, který tě zase bude léčit.

  • Dříve jsem také trpěla agorafobií, z toho se mi podařilo dostat jen díky článku z https://psycholog-holcner.cz/agorafobie-a-jeji-lecba/ , kde jsem se dozvěděla, že nejúčinnější a nejlepší metodou pro vyléčení bude návštěva psychologa, což jsem nakonec také udělala a skutečně to pomohlo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist