Mám pocit že nepatřím do rodíny

Otázku položila: Anonymní uživatelka #440180 6.3.2022 10:39

Dobrý den je mi 13 a mám sourozence (12 měsíců). Mám ho ráda ale přijde mi že rodina jsou máma její přítel o on já tam nepatřím. Je to jen můj pocit ? Měli jste to někdo taky tak ? A co a tím mám dělat ? Předem díky za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Můžu ti jen říct, že je to opravdu jen tvůj pocit. Z vlastní zkušeností nevím, byla jsem doma nejmladší a sourozenci jsou věkem víc jak o 10let, takže já si třeba vždy připadala sama neměla nikoho k sobě s kým si hrát.
    Věř, že je to jen dočasně protože hodně malé děti potřebují hodně pozornosti, tvuj sourozenec je ve věku kdy vše prozkoumava a aby si něco neudělal věnují mu dospělí veškerý čas. Tebe berou, že jsi už šikovná velká holka. Nemusí to chodit za zadečkem abys nespadla ze schodů apod . Když půjdeš za mamkou a řekneš ji, že se chceš třeba víc zapojit do starání o sourozence bude určitě ráda. Stejně tak ji popros jestli by si nemohla na tebe najít třeba večer čas, že by jste si spolu něco zahrály. Neboj se mamce říct, že si připadám sama. Ona to nemusí vůbec vědět, bere tě jako velkou a zapomene v těch všech starostech, že by jsi s ní chtěla taky trávit čas.

  • Ahoj, ano měla. Nedavno to byl podobný příspěvek, že se slečna 12 let dozvěděla, že je mamka těhotná a bude mit taky sourozence.. Mě se narodila ségra když mi bylo 14,od mamky a pritele, potom v 15zi bracha od taty a jeho přítelkyně.. No ja na střídavý péči, pocit, že nepatřím ani na jedno místo, nejlépe mi bylo u dědy a babi, kde jsem i jako malá trávila hodně času.. Postupem času jsem si na střední našla přítele, pak jsme šli na vejsku a jakmile ji dodelal, sel pracovat a sestehovali jsme se spolu.. Hodne me to donutilo byt samostatna, mit svuj vlastni plan, rozvrh, varit si, nakupovat, bylo to tezky ale do zivota se to hodne hodilo... Zavidela jsem tem, kdo dostavali od maminky jidlo az pod nos, svaciny do skoly, nebo je dokonce rodice vozili nekam autem, na krouzky, do mesta atak.. Uvidis, bude to tezky, ale na vsem zlem je něco dobre :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 490 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist