Mám po ní chtít peníze?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #363560 1.6.2019 9:02

Ahoj, jsem v takový patový situaci a nevím si rady. S kamarádkou jsme si plánovaly jít na jeden koncert a já jsem nám oboum koupila lístek, protože ona měla nějaké problémy s prací a neměla moc čas. Byly jsme domluvené, že mi pak ty peníze dá, nicméně její přítel jí překvapil tím, že jí ten lístek koupil. Snažila jsem se ho prodat všude možně, nicméně nikdo si ho nekoupil a lístek propadl. Bude hodně blbé, když po ní budu chtít ty peníze, když jsme tak byly předtím domluvené? Jsem teď docela v blbé finanční situaci a nemůžu si jen tak dovolit vyhazovat peníze z okna. Já vím, že jej to moje kamarádka a možná se chovám trochu majetnicky, ale ráda bych jela v létě na dovolenou a každá kačka dobrá. Co myslíte, bude hodně nevychované, když po ní ty peníze budu chtít?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Sice to vypadá trochu blbě, ale na ty peníze máš nárok, byly jste tak domluvené. Lístek byl její a ONA se měla snažit ho prodat, to byl její problém že najednou měla 2. Normálně jí to řekni na rovinu, že se cítíš trochu nepříjemně, ale peníze potřebuješ a dohoda zněla jasně. A ať ti sama dá termín, kdy bude schopná ti to vrátit.

  • Ahoj, chapu správně ze s tou tvoji kamoskou jsi situaci vubec neresila? Vzdyt musela vedet ze jsi ji ho koupila, nebo ne? Co ona na to? Podle me je ted uz trochu pozde jestlize je listek propadli, melas to resit rovnou kdyz jsi ho koupila a dat ji ho at ti ho proplati...pak by to bylo na ni a jejim priteli vymyslet co s dvouma listkama..mohli jste vzit s sebou jeste nejakou dalsi kamosku nebo ten jeji pritel mohl jit taky, ale podle me je ted uz trochu pozde..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist