Mám dovolit manželovi novou TV?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #269062 18.11.2019 12:26

Ahoj holky, mám takový trošku asi blbý dotaz :D
Manžel chce koupit novou televizi a já mu ji rozmlouvám. Všichni kolem na mě koukají jak na nějakýho blbce, proč to dělám :( No, už si i říkám, jestli nejsem jen nějak umíněná a nechovám se fakt blbě. Mě ale ta televize přijde zbytečně veliká.
Momentálně to máme tak, že máme 9 let starou televizi plasmu s úhlopříčkou 107 cm (šířka je tuším 96 cm). Na svůj věk je pořád v pohodě (tchán už za tu dobu koupil teď 4.). Jen teda neumí DVB-T2, takže bysme to museli řešit kvůli změně vysílání setoboxem. A samozřejmě to není chytrá televize. Bydleli jsme v malém bytě, takže nám to v pohodě stačilo. Teď už druhým rokem bydlíme v novostavbě a obývák máme dohromady s kuchyní a jídelnou v rozměru 10 x 5 m, takže celkem obří. Mluvili jsme při stavbě o tom, že jednou si novou, větší koupíme, ale dokud stará funguje, tak to nebudeme řešit. Přece jen těch výdajů bylo víc než dost. No a teď kvůli změně vysílání manžel jen tak zatím ze srandy kouknul na televize a zamiloval se do jedné, která má úhlopříčku 189 cm a šířku 168,9 cm. Ta velikost mi přijde šílená. Já mám výšku jen 159 cm a říkám si, že přece nebudu mít doma televizi, co je ještě o 10 cm větší než já :D Jako je teď za super cenu se slevou 50%. Umí to DVB-T2 samozřejmě a má v sobě android. Ale ta velikost mě fakt děsí... Chtěla jsem ho ukecat na tu stejnou, ale v s menší úhlopířčkou. Jenže cenový rozdíl už není teda moc velký, takže je to zase škoda toho nevyužít.
Tak jsem se jen chtěla zeptat na váš názor, jak na to koukáte vy. Jak máte třeba velké telky doma, jestli taková obří je normální. Si to vůbec nedovedu představit. Tolik let koukám na tu "malou" (když jsme ji kupovali, tak nám teda všichni říkali, proč kupujeme tak obrovskou :D). Tchán má právě asi rok novou a přijde mi zbytečně velká - no a to je jen úhlopříčka tuším 160 cm.
Díky za názory :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik18.11.2019 13:16

    Ahoj, když máte takto velkou místnost, tak velká televize je na místě a starou televizi prodejte a máte část peněz na novou.

  • Hele, ja bych ji uz kvuli signalu brala, navic pokud stoji pulku. Resim ted neco podobneho s automatickym kavovarem, taky 40% sleva :-D
    Chlap bude mit radost a bude zas chvilku klid nez vymysli neco jineho :-D
    Jen si musite rozmyslet, jestli vam nebude vadit, ze ti lidi ve filmu budou mit metr velkou hlavu a uvidite jim az do nosu :-D jinak kamoska ma taky obrovskou a rekla bych ze i v mensi mistnosti nez vy (jen obyvak), nejprv mi to prislo divne, ale casem si zvyknete...
    Pokud nemate v planu jine "potrebnejsi" vydaje, tak jdete do toho :-)

  • osobně bych do takhle velké televize taky nešla. takže divná nejste.
    to že je na něco zrovna akce nutně nemusí znamenat, že to je to nejlepší. spíš naopak se prodejci v akcích často zbavují neprodejných věcí (zastaralé, někdo je z nějakého důvodu nechce, apod).
    je i otázkou, zda fakt těch 50% z ceny dolů je to o co by mělo jít. a zda je to něco, do čeho ted dávat peníze.

  • HaSha18.11.2019 14:10

    Vždycky je to o srovnání s tím, na co se díváš běžně. Televize u rodičů mi kdysi přišla velká dost, s přítelem v novém bytě jsme měli větší. Letos pořídil ještě větší, což mě trochu děsilo, protože se nevešla do auta a musel si auto na její odvoz půjčovat, ale ani bych nevěřila, jak jsem si na novou tv zvykla (snad za jeden víkend). Když teď přijedu k rodičům připadá mi jako by měli místo televize větší monitor. Ze své zkušenosti můžu říct, že tv je zrovna oblast, kde se dá ustoupit, když to muži udělá radost. Navíc pokud máte tu předchozí už 9 let, museli byste stejně řešit setobox a pokoj je dost velký (určitě se dá někde najít i doporučená velikost podle vzdálenosti od sedačky). Druhá tv se dá třeba využít v jiném pokoji (můj přítel si ji dal do pracovny, aby na ní hrál xbox hry), nepíšeš, jestli máte děti, ale ne vždycky se celá rodina chce koukat na totéž.

  • My od toho co jsme se prestehovali televizi nemame a vubec nam neschazi. :-) kdyz chceme, podivame se na notebooku a jinak nemame cas vysedavat u bedny, za me je to zbytecnost. Muj manzel taky chtel koupit televizi, ale nakonec jsme to probrali a sam uznal ze je to zbytecnost.

  • Jestli se vám nová televize nezamlouvá, tak se vám prostě nezamlouvá. Zkuste se s manželem nějak domluvit a najít nějaký kompromis. Mně přijde i zbytečné kupovat novou televizi, když vám funguje. My jsme si nekoupili novou ani kvůli přechodu na dvb-t2. Vyřešili jsme to také set top boxem. Našli jsme si levný set top box od Sencoru na https://www.testino.cz/set-top-boxy a televize nám funguje, což je hlavní :-) .

  • Asi jsem jedina, koho zarazil titulek "mam manzelovi dovolit....?" V prvni rade je to tvuj manzel, neni to tvoje dite. Je svepravny, predpokladam i vydelava, a nechapu proc by te mel prosit o dovoleni neceho, co z nekolika duvodu je tak jako tak potreba. Pohrdam zenskymi, co se ke svym chlapum takhle chovaji.

    Jinak sis odpovedela sama. Stara televize uz je stara, muze prestat fungovat ze dne na den, navic do tak obrovske mistnosti opravdu velikosti nevhodna, a ani neumi nove vysilani. Penize nejsou problem, takze nechapu co resis. Ta investice je nevyhnutelna

  • lucka1411.2.2021 12:23

    Osobně tedy nevidím důvod, proč bys mu tu vytouženou televizi neměla dovolit :-) Já kdybych s tímto přišla na mého manžu, tak by se asi pěkně vztekal. Navíc pokud si sežene televizi za rozumnou cenu, což se třeba nám podařilo díky inzerátu na webu https://www.biginzerce.cz/ , tak jen ať si udělá radost v této nelehké době ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist