Málo mléka

Otázku položila: Anonymní uživatelka #40672 14.7.2011 16:17

Ahoj,
prosim vas poradte jak poznam ze mam malo mleka nebo ze ho mam nevyzivne. Prsa necitim moc nalita jako pred tim kojim 2 mesice. Mala pribirala hozky ale dnes porad place a cuca si rucicku. Vahu bohuzel nemam. Jde to poznat i jinak????
Dekuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Prsa nebudou pořád nalitá, jako ze začátku. Takže podle toho to neposuzuj. Malá může mít růstový spurt, kdy mají děti potřebu většího a častějšího pití. To se projevuje mrzutostí, pláčem, chtějí pořád pít. Bývá to většinou ve 3. a 6. týdnu a ve 3. a 6. měsíci. Zhruba do týdne by se mělo všechno spravit. Hlavně vydrž, nestresuj se. Nabízej prso častěji. V tuhle dobu hodně maminek nevydrží a najedou na umělý mlíko v domnění, že nemají svého dost. Jestli tě to hodně trápí, zkus se domluvit jen se sestřičkou u dr., jestli si můžeš malou převážit. Já bych v tom neviděla problém. /když tam teda nebudeš běhat dvakrát do týdne/.

  • Ahoj to, co popisuješ je naprosto normální, jsou sice maminky, které mají ještě dlouho po porodu problém s prsy, ale to, že v prsech ztratíš pocit nalití, že ti z nich přestane vytékat mléko a dokonce z prsů, pokud nejsou na to zvyklá, nemusíš odsát takřka vůbec nic, až na pár kapek-jedná se o ustálení laktace, mléka se už tvoří přesně tolik, kolik miminko potřebuje. A jak už psaly holky, dítě v určitém období vždy prochází růstovým spurtem, kdy je třeba, aby pracovalo na tom, aby se mlíčka vytvořilo více. Musíš si věřit, spurty odchází tak, jak přišly.

  • Souhlasím s ostatními. Ještě bych přidala čaje pro kojící maminky a Gravimilk. Ale mlíka máš určitě dost... :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist