Lysiny na hlavě!

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34979 9.4.2012 9:46

Ahoj holky,
tenhle problém se netýká mě ale mého přítele. Na jednom místě na hlavě se mu udělala lysina v průměru 2 cm přibližně na levém temeni hlavy a druhém temeni má taky takovou malou lysinu bez vlasů, ale ta je jen nepatrná. Přítelovi je 20 let, a jeho rodiče žádné takové problémy prý neměli aby to měl dědičné. Ale zděsilo mě to. Sama mám problémy s padáním vlasů, ale mít takový "kolo" bez vlasů na hlavě tak nevím...:( Poraďte co s tím. Je mi jasné že to asi bude chtít odborníka, ale mě by zajímalo, jestli na to neexistují nějaké tablety, nebo to masírovat...prostě cokoliv co by na to pomohlo, případně co mu to mohlo způsobit...Říkal že mu to vypadalo během jednoho týdne...Nemocný není.
Za jakoukoliv radu budu hrozně ráda, chtěla bych mu s tím pomoct :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahojky, dědičné to být nemusí, ale každý člověk je jiný tudíž i jinak (dispozičně řešen), mému přítelovi to takto začalo ve 30letech a jeho bratrovi už v 18letech a tenkrát to strašně řešil a byl z toho neštastný, používal spoustu přípravků a stejně nic nepomohlo... každý je genetický jiný a někoho to holt potká dříve.. může také vyzkoušet různé přípravky, ale hlavně by to neměl také dokola řešit, protože stresovat se není dobré a myslet na to neustále už vůbec... zkrátka to musí brát tak, jak to je..

  • Andrea0602899.4.2012 9:59

    Nenosí kšiltovku ?? Většinou je to z dlouhodobého nošení .

  • Někdo začíná plešatět dřív;) Můj muž má oholenou hlavu od dvaceti, protože mu vlasy prostě vypadávaly, vypadalo to příšerně, tak to oholil. Pochybuju, že s tím něco uděláte, maximálně to nějakými přípravky zpomalíte, ale myslím, že vlasy se nevrátí, to je příroda no;) Já jsem za to časné vypadávání vlasů štastná :D Vždy se mi líbili "plešouni", manžela jsem s vlasama vůbec nepoznala, vždy jsem mu říkala, že jsem se do něj zamilovala kvůli holé hlavičce :)

  • Buť už mu to začalo jak píšou holky nebo jen ze své ženské zkušenosti, taky mi jednu dobu příšerně padaly vlasy a šla jsem s tím ke kožní a ta mi řekla, že je to vše půl roku zpátky, dieta, nemoc atd. A u mě to byla trochu drsnější dieta,
    napasala mi vytamíny. Nevím jak je to u chlapů, ale mi přijde celkem rychlost, že mu to vypadlo během jednoho týdne.

  • jestli se jedná o malé flíčky různě po hlavě, tak to je ze stresu, trpěl na to můj ex a když s tím šel na kožní tak mu to doktorka hned potvrdila, že je to tím. Časem to zase doroste a nebude nic poznat. Ale je možné že při větším vypětí se mu to bude zase opakovat. Nemusíš se bát, není to nijak přenosné a není to problém vlasů jako takových.

  • Ahojda , taky mám tento problém, ale došla jsem si na kožní a dozvěděla jsem se z čeho to je, tohle je z nervů ... a je to tak... Já se od nového roku hodně trápila že sse nám nevede miminko, a taky byli nějaké pproblémy v práci , takže věř že je to nervíkama ...dostane tablety :D

  • Ferencovaila20.7.2021 18:33

    Ahoj holky prosím jak zastavit vypadávání vlasů? Jsem z toho strašně nešťastná...

  • Terkatery22.7.2021 11:15

    Někdy může pomoci změna životního stylu. Jinak u mě už to bylo opravdu neúnosné, takže jsem začala používat pravidelně šampon a tonikum proti vypadávání vlasů. Díky tomu se mi podařilo vypadávání zastavit a dokonce mi zase rostou nové vlasy.

  • Ferencovaila24.7.2021 9:37

    Za jak dlouho to začalo účinkovat?

  • Terkatery26.7.2021 10:18

    Asi po dvou měsících jsem si začala všímat, že už mi vlasy tolik nepadají a hlavně už mi jich spousta zase roste. Používám tonikum proti vypadávání vlasů https://www.gr7.cz/proti-vypadavani-vlasu

  • DorinaHalk13.11.2023 10:31

    Holky tak můj to má taky a bohužel to je dědičné. Jeho tatínek neměl vlasy už ve 30 letech. A mému se dělá už takové to kolečko vzadu na hlavě. Zkoušeli jsme kde co, ale bez výsledku. Jeho to ale trápí, vlasy měl krásný a nějak se s tím neumí vyrovnat. :( Tak je mi ho líto.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 238 otázek, kterým se dostalo 271 628 odpovědí a 409 760 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist