Loupání kůže po spálení

Otázku položila: lenoric 4.5.2012 16:16

Muzou se mi udelat na tele nejaky trvalejsi fleky, kdyz se po opravdu brutalnim spaleni cela loupu? Popr. cim mazat? Diky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • můžu ti jedině doporučit Panthenol ve spreji...super věcička pro tyhle případy ;-)

  • lulatko4.5.2012 16:57

    Já jsem se jednou brutálně spálila u moře, když jsem usnula na slunci. Kůže šla dolů á la plachty. Když jsi vevnitř, novou kůži maž něčím hodně mastným. Panthenol je fajn na zklidnění zarudnutí, zvlhčuje. Můžeš zkusit kalciovou mast (calcium panthotenicum), případně bepanthen, ale já bych to patlala třeba obyčejnou modrou indulonou nebo klasickým Nivea krémem. Nelez na sluníčko a když už, měj postižené části těla kryté oblečením, nebo maž opravdu vysokým ochranným faktorem, aby se Ti ta nová kůže zase hned nespálila a nemělas fleky. Já jsem bez fleků (u mne tedy šlo o nohy), tak snad to budeš mít dobrý.

  • na hojení mi pomáhá i jogurt - krásně ochladí. a ten panthenol ve spreji nebo pěna jsou taky fajn. nejlíp kombinace všeho ;-) ještě když jsem bývali v Bulhrasku tak nám na to doporučili levandulový líh, který chladil. a v Egyptě sem si zakoupila takovou zelenou "pastu" nebo želé nebo jak to říct a je to směs nějaké aloe a oleje a to je asi to nej co sem kdy měla. používám i třeba na spáleniny od žehličky nebo trouby. puchýře zmizí do 10min a když sem byla spálená tak za 2 natření sem se ani neloupala a byla krásně do hněda.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist