Líné miminko

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23163 23.3.2012 19:15

ahojte holky, spíše maminky, mám takový problém s maličkou,možná to problém není, ale nějak se mi to nezdá, tak potřebuju spíš uklidnit nebo poradit, jak na ni. Naše malá bude mít 5.4. pět měsíců, v neclých třech měsících krásně pásla koníčky, po třech měsících si s náma "vykládala", ale naráz pozoruji cca 3 týdny si s náma nepovídá, koníčky pást nechce, vždycky když ji dám na břicho, tak za chviličku ručky rozpaží a dělá jen "letadýlko". Ukazuju jí, jak se má přetáčet, položím ji ńa záda a pomalu mírným tahem ručky ji otáčím, ale samotné se jí nechce vůbec. Zdá se mi divné, když to dřív dělala, proč to nedělá? (teď myslím to pasení a povídání). Víceméně je potichu nebo "píská", to když si s ní hrajeme. Když ji položím pod hrazdičku, tak do balónku ani nebouchá, dřív s ním doslova mydlila. Nedejbože, abych ji položila na postel a šla si jenom vysléct bundu, když dojdeme z venku, hned plače. I pod tou hrazdičkou plače. A když ji dám na deku, na pasení, kde má okolo sebe hračky, tak nic nedělá, jenom za chviličku rozpaží a hlavou žuchne na podložku a to je všechno, pak se začne vztekat. Měla jste to taky některá? CO s tím mám dělat? Jak ji motivovat? Jako když si s ní hrajeme, tak se řehní nahlas, atd. má ráda, když ji lehtám vlasama v obličejíčku a tak, ale sama absolutně nemá snahu nic dělat. Hračky si chytne, když jí je držím nad ní, ale z podložky si sama neveme nic, tak nevím....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • pro jistotu bych to konzultovala s dětskou doktorkou. Taky jsem cvičila vojtovku a rozhodně jsem to neflákala tak jako pisatelka přede mnou a synovi to výrazně pomohlo. Pro děti i maminky je to nepříjemné, děti cvičení probrečí, ale když se dělá tak jak má opravdu pomáhá. Byla jsem ráda, že to u nás podchytili včas a teď jsem bez jakýchkoliv problémů a vývoj je normální.

  • Ahojky, ja tak mela "problem" s pasenim ve trech mesicich. Uz ve 2mes drzel hlavicku a ve 3mes naraz prestal a proste nic s nim nehlo. Tak doktorka,ze se ji to nelibi a poslala nas k fyzioterapeutce na vojtovu metodu. Byla jsem tam a pani mi ukazala cviky a ja je cvicila asi dva dny a maly mi u toho rval bo se mu asi nelibilo ze musi neco delat a normalne zacal sam zase pást :-D Pani fyzioterapeutce jsem tvrdila jak poctive cvicime vojtovku a necvicila jsem vubec a maly se dal dohromady sam. Ja bych poradila pockat, proste ma treba jen blbe obdobi a muze to byt vice veci naraz. Muze mit virozku ze je mazlivejsi, muze se malinko klubat zoubek anebo ma proste obdobi kdy se ji nic nechce:-) No a ted se nam to zase objevilo s lezenim-no spise posouvanim,takze zase cekam kdy se mu zacne chtit, kdyz predtim daval kolinka pod sebe, je to zase mesic a porad nic,ale ja mu nechavam cas a totez radim i tobe.

  • Ahoj, já bych se taky radši poradila s doktorkou, kamarádka taky musí cvičit vojtovku, ale asi jen dvakrát denně a je to chvilka, malá ji u toho hrozně vyvádí. Já se vojtovky bála, malej byl trochu línější zvedat hlavu, jako zvedal ji krásně, ale neudržel ji dlouho, chodila jsem s ním na kojenecká cvičení a tam si narozdíl od jiných mimin ulevoval, snažila jsem se ho polohovat na bříško časteji, konzultovala jsem to s doktorkou, ta na něj mrkla a říkala, že je vše ok, že krásně drží hlavičku. Jo když mu rostli zoubky, tak nechěl moc být na bříšku, ono je to víc bolí. Jinak bylo vše ok, převaloval se na bříško od 4,5 měsíců, od šesi měsíců se začal přetáčet zpátky a ted na sedmi se plazí, do šesti měsíců než se naučil kutálet ho to na bříšku nebavilo. Byl to masakr, pořád se přetáčel na bříško a tam řval, tak jsem ho přetočila zpátky a hned byl zase na bříšku. Na bříšku ho to začalo bavit až se naučil kutálet, ted na bříšku tráví většinu dne a v pohodě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist