Lilek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #38158 22.3.2012 21:44

Ahoj, dnes jsem koupila lilek a přemýšlím, jakou mňamku z něho připravit. Máte prosím některá vyzkoušený nějaký dobrý recept? A ještě se chci zeptat, jestli se ta fialová slupka loupe. Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek8922.3.2012 22:13

    Já z lilku nejraději dělám ratatouille a slupku neloupu.

  • Rozkrojím, vydlabu a naplním, čím mě napadne, dám péct a pak zasypu sýrem...dělám třeba směs: na oliv. oleji cibuli, česnek, ml.maso, okořením...na netu je jiste spousta receptů....:-)

  • Dělám lilek společně s cuketou, rajčaty, paprikou, cibulí a česnekem na větší kusy i se slupkou do pekáče, trošku olivového oleje soli a koření na grilovaný sýr a upéct. Dokonalá příloha ke kuřecím stejkům a kuskusu :-)

  • Simone25.3.2012 11:31

    Kromě receptů, co tady holky napsaly, ještě můžeš lilek nakrájet na plátky, obalit v mouce a osmažit na olivovém oleji. Pak pokapat citrónem a pochutnat si. Pak znám ještě jeden (myslím irácký) recept: celé lilky a zelenou papriku dáš do trouby, necháš to, dokud se ti ta slupka nezačne pálit, pak to vyndáš, lilky a papriku zabal do novin (lépe se pak slupka loupe), oloupeš slupky, pak nakrájíš na nudličky. Dej to do misky, nalej olivový olej, česnek, sůl, pepř a trošku citŕonu a můžeš podávat s chlebem. Já to dělám jako takovou orientální variantu salátu a vždycky si to všichni chválí :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist