Lezení kojenců

Otázku položila: Anonymní uživatelka #68290 15.9.2012 17:11

Prosím Vás, v kolika měsících Vám začaly pomalu lézt miminka? Kamarádky miminko má 3 měsíce, rychlostí blesku se překulí ze zad na bříško, krčí nožky pod sebe, trošku se odrazí a posune dopředu. Samozřejmě má hlavičku krásně nahoře, je opřeno o předloktí, ukázkově pase koníky:-)Co jsem četla, tak děti začínají lézt v 6 měsících. Kamarádka byla ráda, že je miminko hbité a čilé, ale zřejmě ,,závistivé kamarádky" ji začaly říkat, že to není normální, co to má za dítě apod:-( Je z toho docela špatná. Miminko je od narození čilé a bytré. Jaké máte zkušenosti Vy a co na to říkáte?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • At se raduje z šikovného miminka a nic si nedělá z ostatních maminek ;) Dyt znáš soutěživé a závistivé ženské ;) Myslím si, že na tom nic špatného není, moje malá neteřinka je taky pěkně čilá už od narození a to co popisuješ předváděla kolem 4. měsíce, pamatuju si to, protože jsme se tomu hrozně divili a rodiče druhé mé neteře z toho byli na prášky, protože ta jejich je zase trochu lenoch :) Pokud nemá dr nic proti, tak to opravdu není špatně. Některé děti se učí rychle, jiné pomalu a maminky bývají hrooooozně nevrlé, když je některé dítě "lepší" než to jejich ;) Rozhodně bych si jejich pindy nebrala ;)

  • Kamarádka má holčičku 6m, leze po celém bytě a začíná se stavět na nohy, byla od začátku šikovná a vše ji slo rychleji než je psáno v příručkách (které jsou psané s rezervou, aby neděsily maminky, které mají děti pomalejší). Asi od 4m začala dávat nožky pod sebe a posunovat se. Ať je kamarádka ráda, že má šikovné mimčo a na ostatní maminy se vykašle ;-), pokud to miminko dělá samo a maminka se nesnaží ho to nějak cíleně učit a cvičit, tak je to úplně v pořádku!

  • ať to vůbec neřeší, kamarádčin synek chodil v 10 měsících, můj začal chodit v 16 měsících, kamarádčin syn ve dvou letech nechodí na nočník, téměř nemluví, můj v roce a půl už si na nočník říkal a krásně mluví a je mu rozumět...každé dítko je jiné a zhodnotit dovednosti má doktor, kam chodí na prohlídky a pokud je pochválil, že jsou šikovní, tak ať se toho drží a nic jiného neřeší. Jedno umí dřív chodit, jiné dřív promluví, některé má plíny ještě ve třech letech.

  • ahojky my máme 3 měsíční mimčo a máme spíš taky šikovné ani né ve dvou měsících už páslkoníky zvedal hlavičku nyní chce "jakoby"sedět :-o zapře nohy a hlavu dopředu a houpe tak aby seděl když mu to nejde tak se rozčiluje kolikrát nevím co dělat

  • nase mala zacala lezt az v 9 mesicich! a to se teprve plazila. chodit zacala v 16m.. kamaradcina nejmladsi sestra ma pul roku a uz se sama postavi v postylce a vydrzi stat nekolik minut.... kazde dite je jine ;) a na pindy "kamaradek" bych nedala ...

  • Ať je kamarádka ráda, že má tak bystré a šikovné miminko! :-) Každé miminko má svůj vlastní vývoj a každé je šikovnější v něčem jiném, takže rozhodně nejde hodnotit, že tohle je divné, protože dřív nebo rychleji umí, a tamto zase zaostalé, protože neumí ;-) Naše malá už pásla koníky taky hodně brzo, na bříško se poprvé cíleně přetočila ve 3,5 měsících, cca v necelých 4 se mi začla plazit pozpátku, ale tahle fáze jí trvala asi jen týden a už se začíná pomalu snažit plazit popředu...teď jsou jí 4,5 měsíce...zatímco jiní prckové ještě nestačili koníky dopást, malá už je celý den na bříšku a péruje na rukách...Vypisuju to tu všechno, protože jsem na ni moc pyšná, a kamarádka by taky měla být! :-p Její kamarádky jsou prostě jen závistivé ;-) Ale ať tak nebo tak, žádnému miminku nic neuteče a stejně nakonec budou všechny umět to samé :-)

  • Martasek8915.9.2012 17:25

    Mně se ve 3 měsících sotva překulila na bříško. Od sestry malá bude mít 5 měsíců a taky se sotva přetočí.

  • my máme 8 m a už mi stojí na nohách,nevím jestli je to v pořádku.....ale lézt mi začal kolem 6m

  • taky bych se na ostatni maminky neohlizela. kdyz doktor nerikal, ze je to spatne, maminka ho nijak nenuti, proste je to sikovne mimi :) muj synek tohle zacal delat kolem 4m, pohyboval se takto docela dlouho. zato jeho sestricka dvojce do 6m jen lezela na brisku a delala letadlo a pak se behem tydne naucila davat pod sebe kolinka a ukazkove lezt po kolinkach zvladla driv nez braska :) takto od nej okoukala i chozeni. ted jim bude rok, oba chodi sami a jsou k nezastaveni. kazde mimi je jine a zvlada veci driv ci pozdeji :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist