Letní miminko - oblečení

Otázku položila: sisterrys 18.1.2018 22:05

Ahoj holky, obracím se na ty z vás, které máte mimča narozená v létě. Jak moc jste využili letní overálky a oblečení s krátkým rukávem, krátkými nohavičkami? Mimčo čekám v půlce srpna a říkám si, jestli tyto věci vůbec unosíme.

Děkuji holky za podněty. Takže to bude stejně o tom, jak to bude vnímat mimčo. Syn je v půlce května a v šestinedělí nosil body s dlouhým, dupačky, kabátek a byl přikryt dekou nebo v zavinovačce, v létě už letní overálky ve vedrech normálně měl. Tak jsem nevěděla, jestli ten dlouhý rukáv u novorozence není nutnost, přece jen v břiše měl 37°C, takže nějakých 28°C je pěkná kosa ;-). Kupovat jsem chtěla maximálně dva, tak ty koupím a uvidím, když bych je nevyužila, tak je pošlu dál.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mám dceru na konci července a zpětně bych řekla, že v šestinedělí krátký rukáv často neměla. I když bylo fakt hodně vedro (bydleli jsme v paneláku se všemi pokoji na západ), tak měla chladné paže a ruce a většinou jsem ji stejně dala dlouhý rukáv. No a od září máš už podzim...takže by mi stačily tak 3 bodyčka s krátkým rukávem na ty nejparnější dny...

  • hiuhi18.1.2018 22:21

    Malá se narodila v půlce září A většinu dne nosí bodycko s krátkým rukávem a sladký bo punčošky k tomu. Jinak bych ji co hodinu prevlikala oslintany rukávy. Starší holka byla v na začátku listopadu a taky většinu času v krátkých rukavech... Takže klídek. A když by byla mincí zima, stačí mít po ruce tenkém kabátek a oblíknout. Já to tak dělám, že mám u sebe buďto kabátek nebo jen tričko s dlouhým rukávem a navliknu na ní když je jí zima.. ;-)

  • buccaneerka218.1.2018 22:41

    Nedávno jsem po podobných věcech pátrala, protože čekám na přelomu června a července. Některé maminky mi poslaly i seznamy věcí, co využiju a nevyužiju, tak můžu přeposlat do SZ, pokud bys měla zájem.

  • whitehorse119.1.2018 7:01

    dcera byla na začátku srpna a krátké rukávy moc nevyužila, max na 2 týdny, kdy bylo fakt vedro, ale jinak byl ten srpen spíše chladnější. asi bych koupila vyloženě jen pár kousků - spíš horní díl (body, tričko) pokud bude horko, ale moc bych nekupovala do zásoby.

  • Mám syna v půlce července 2015 a to byly fakt vedra, moc body a krátkým jsem neměla, ty mi chyběly. Měl asi dva overalky s krátkým a plátěné lacláčkové kratasy, fakt jsem využila dost. Ale bylo dva měsíce v kuse horko. Asi bych to na srpnové dítko moc nepřeháněla, ale jeden overalek s krátkým(nebo dva, i na spaní) bych pořídila a k tomu lacláčky. Pár body s krátkám rukávem taky, na to pak dáš kabátek a je v případě ne tak velkývh veder vyřešeno.

  • Dcera narozena 9.8.14 a overalky a body s kratkym sme nevyuzili. Z porodky jsme prijeli a bylo nejakych 15stupnu, foukalo a prselo. Celkove ten srpen byl uz skaredy. Mozna bych si poridila letni overalek a popripade dala pod nej puncosky a svetrik.

  • dzusinka19.1.2018 22:01

    Měla jsem horkokrevnou holčičku, narozená koncem srpna, byl teplý podzim, první měsíc jezdila v kočáru jen v krátkém body, jinak by se usmažila. Doma většinou jen v plence, pak třeba v krátkém body, přikrytá látkovou plínou nebo dečkou.

  • Nám se narodilo miminko na konci července a letní overálky jsme využili :-) . Bylo krásně i v září a říjnu, takže jsem mu dávala krátký rukáv a na to pak třeba mikinu :-) . Oblečení nakupuju z https://www.tamaiti.cz/detske-a-kojenecke-obleceni-z-biobavlny/ a osvědčilo se mi, tak jsem tam obhjednala i kombinézu na zimu a sedí dceři krásně :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist