Léky na podporu imunity u dětí

Otázku položila: stupidiack 2.8.2018 20:33

Ahoj,

ráda bych se zeptala, jaké léky na podporu imunity pro děti byste doporučily.
Syn jde v září do školky a chci mu něco preventivně dávat, aby nebyl pořád nemocný (doteď nebyl, ale ve školce se bacily přenášejí raz dva).
Nejsou Marťánci jen reklamní tah? Co opravdu funguje?
Slyšela jsem dobrou zkušenost se sirupem Hlíváček, ale jedna lahvička stojí asi 200,-Kč, přičemž vystačí jen na 10 dní ..
Něco levnějšího ale stejně účinného (nebo účinnějšího) neznáte?
Předem děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak léky bych asi nevolila. Já dávám dceři kapky CEBIDA od marnys, je to multivitamin.

  • sisterrys2.8.2018 20:46

    Mě lékárnice doporučila buď Hlíváčka a nebo Imunoglukan s tím, že s Imunoglukanem má zkušenosti u svých dětí. Vzala jsem tedy ten. Cenu teď nevím, ale vydržel na 3 měsíce (dávkuje se ale podle váhy). Syn má momentálně 2 roky. První zimu byl pořád nemocný, v podstatě od ledna do dubna, prodělal i bronchytidu. Imunoglukan jsem kupovala, když mu byl rok a půl, tedy někdy koncem listopadu a po dobu, co ho bral nebyl nemocný ani jednou. Po dobrání už jsem ho nekupovala, onemocněl až v dubnu lehkou virózou.

  • ajanka2.8.2018 20:54

    Já bych zkusila určitě něco s echinaceou, ta hlíva taky není špatná. Chce to něco aby mu to chutnalo. Ty marťánci není špatná volba. Záleží kolik sní ovoce a zeleniny. Pokud by pokryl denní dávku čerstvým ovocem, tak potom jen nějaké pastilky s tou echinaceou by měly stačit. Obávám se ale, že i tak něco chytne :-(

  • My měli původně immunoglulan, pak kvůli složení vyměnili za multiimun a jsme spokojeni

  • petulinkaa132.8.2018 21:46

    na leky, martanky a podobne kraviny bych se vyprdla... to je k nicemu. Dcera poprvé marodila az s nástupem do skolky a to bojovala skrz rýmu 3 měsíce na etapy, následně ji zjistil III. stupeň zvětšene nosní mandle, po odstranění jedna klasik tydeni viroza, jinak nic, je ji 5,5.Kdyz už neco davam, tak rakytnik a cečko (ne cečko v sumivych tabletách ani klasik tabletách) přes zimu rybí tuk ;-)

  • whitehorse12.8.2018 22:00

    My měli od Dr na imunologii doporučený sirup Glukanek.

  • lulatko3.8.2018 0:18

    Než mi děti začaly chodit do školky, znali jsme max. obyčejnou rýmu na pár dní. Se školkou přišla první antibiotika a už se to vezlo. Starší pak šla již do školy, jenže jí ty sračky ustavičně tahala ze školkového "kolektivu zelených nudlí" pořád ta mladší, až skončila v půlce prváku se zápalem plic měsíc doma (a od začátku šk. roku v pořadí s třetími antibiotiky...). Bezva.... :-( Imunoalergoložka jí pak další rok předepsala Bronchovaxom = lyzát bakterií, což funguje v podstatě jako vakcinace proti nejčastějším původcům různých bakteriálních nákaz (angíny, bronchitídy atd.), takže se tím imunitní systém udržuje pořád ve střehu. Musím říct, že asi zabralo, protože druhý ročník absolvovala max. s pár rýmičkami, jupí! K tomu denně Ferda vitamín C. Ten Bronchovaxom je pouze na předpis, ale existuje volně prodejná alternativa - stejný princip, ale chrání proti míň původcům a asi je trochu méně účinný....nicméně - je to GS Imunostim Junior a ten jsem letos dávala mladší dceři. Rovněž se obešla celý rok ve školce bez ATB. Není na škodu preventivně večer před spaním vyplachovat nos Stérimarem.
    Jen bych ještě doplnila, že v začátcích (když začala chodit do školky starší dcera) jsem dětem dávala Imunoglukan, Preventan, Colostrum.... vše bez výrazného účinku. Na Marťany nevěřím vůbec, lepší službu udělá čerstvá zelenina a ovoce, pestrá strava, dostatek spánku a pohyb na čerstvém vzduchu. Rakytníček = předražení gumídci.
    Známá má dobrou zkušenost s esenciálními oleji od Hádka, ale moje děti spíš dráždí. Je to o tom najít si to nej pro sebe; co jednému pomáhá, na jiného nemusí mít žádný účinek a naopak. Nicméně člověk stejně musí počítat s tím, že ač bude dělat cokoliv, infekcím se ve školce nevyhne a děti si tím více či méně holt musí projít.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist