Léčebna - pomůže???

Otázku položila: Anonymní uživatelka #81120 22.8.2013 7:43

Prosím o radu - mám syna něco přes 7 let, má dlouhodobé výchovné potíže, po řadě vyšetření zjištěno ADHD. Jelikož jsou potíže opravdu velké a závažné, naše psychiatrička navrhuje léčbu v dětské psychiatrické léčebně, se kterou jsem po nějakém váhání souhlasila.
Má někdo podobnou zkušenost? Pomohl takový pobyt dítěti? Na jiné výchovné centrum je ještě malý, tam se léčí děti až kolem desátého roku věku. Třba znám děti, které jezdily na léčení dýchacích cest a pobyty pomohly, pomůže takový pobyt i mému synovi? Samo v trošku jiné léčebně... Docela se bojím...je to tak na měsíc až dva, mají tam prý skvělou školu, personál...
Napiště mi, prosím, nějaké vaše zkušenosti...Předem děkuji

Není tady nikdo, kdo by s dítětem léčbu na psychiatrickém odd prodělal? Nebo někdo, kdo podobné zařízení zná, třeba tam pracuje?

Holky, všem děkuju za rady a názory. Pořádně jsme vše znova probrali s manželem a syna do léčebny nepošleme. Sice jsou už poslané papíry s žádostí o hospitalizaci, ale nepojede tam. Zatím tedy budeme pokračovat v tom, co nám poradila psycholožka, znova zajedu k psychiatričce, poradím se ohledně léčby a léků a řeknu jí, že syn do léčebny nepojede.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Může a nemusí. To by měla adekvátně zhodnotit psychiatrička. Syn je ještě poměrně malý....Nejsem lékař, ale myslím si, že ADHD není indikací pro léčení na psychiatrii. Kdyby se jednalo o silné deprese, podezření na schizofrenii atd tak ano. Můj synovec se léčil, má 20 let a nedávno ho pustili. Je stabilizovaný, bere léky a dál se uvidí. Je zde ale podezření na schizofrenii. Já osobně bych syna s ADHD na psychiatrii nedala a řešila to ambulantně.

  • Ahoj, diskuse na toto téma jsem viděla na serveru adopce.com. Nevím, jestli ti to nějak pomůže, ale koukni se tam.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist