Látkové pleny - baba and boo

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29722 18.1.2012 12:33

Ahoj zkušené maminy, chtěla bych se zeptat nemáte některá z vás zkušenosti s těmito látkovými plenami: http://www.pliny-plinky.cz/aio-kapsova-plena-baba-boo.html ?? Vím, že se tady téma látkových plen hrozně rozebíralo, nechci tím nikoho provokovat, jen mě zajímá názor žen, které je používají nebo s nimi mají zkušenost..např.: jestli sedí hezky u nožiček atd... moc děkuji za jakékoli názory. ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • osobně s těmito plenami zkušenost nemám, snad mám podobné pouze svrchní kalhotky od sweet monkey (dělají i ty vše v jednom) právě s tím sametovým provedením, jsou opravdu heboučké, ale možné prát jen na 30stupňů, jsem zvyklá hodit svrchňáčky klidně i na 60-90 stupňů, bez toho, aby jim to ublížilo- na těchto je psáno jen 40stupňů (nežehlit), mě to přijde moc nízká teplota na praní plen, zvlášť, pokud ono doporučení platí i na ty vkládací pleny.. Ty moje svrchňáčky se mi jednou připletly k plenám na 60 a ztratily svou hebkost, jak se dál o ně starám přiměřeně, tak je to zas lepší.
    I kdybych je já sama používala, tak stejně se těžko něco dozvíš víc, protože nakonec každému sedne a vyhovuje něco jiného (některé dítě má hubená stehýnka, některé naopak...). Některé pročůrá lecos, a některé je v pohodě.

    Nezbude, než vyzkoušet. Také vím, že maminky většinou nejedou jen v takovýchto a fakt to mají spíše pro zvláštní příležitosti (třeba i proto, aby přebalil manžel, či babička), takže proč n? Já s těma mýma čtvercama musím přebalovat prakticky sama, nikomu jinému se do toho nechce.

  • Píšeš jakékoliv názory, takže předem promiň. Můj názor je takový, že kolem dětských věcí je ohromný byznys a hřeší na to, že maminy chtějí pro své miláčky to nejlepší, a že za to i zaplatí. Dost často jsou to předražené zbytečnosti. Za mě to platí i u těchto plen, co na ně dáváš odkaz. Látkování má peníze ušetřit a ne je z mamin tahat. Taky jsem balila do látkovek - vystačila jsem z obyč. plenami a svrchňáčky (aby to neproteklo). A abych nekecala mám také sadu vícevrstvých plenek - což za mě byla dobrá investice. Může se Ti stát (nebo mimču), že Ti látkování v konečném důsledku nebude vyhovovat a pak jsou to vyhozené peníze.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 490 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist