Látkování

Otázku položila: Bývalá uživatelka #81740 16.11.2015 15:09

Ahoj maminky, přemýšlím o používání látkových plen. Malý už má půl roku tak nevím jestli se to vůbec vyplatí. Od látkování mě odkazovalo ze začátku spoustu věcí, ale teď se to otočilo. Důvodů proč začít teď je více, jako např. Sušička, tuhé hovínko, cena papírových plen na tlustší mimča (nebo jak to napsat :D ).
Prosím o doporučení jaké zakoupit, odkazy, kolik toho tak budeme potřebovat. Malý bude mít 6 měsíců, měří cca 70cm váží 9kg. A prosim jak to funguje v noci? Kolikrat přebalujete a tak :). Prosím i o názor, zda má cenu to ještě kupovat. Na internetu je takové kvantum informací, mám pocit, že strašně nepřehledné a špatně se mi v tom orientuje. Budu moc ráda za vaši pomoc! Díky 😊

  • 16.11.2015 20:58:45 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • hiuhi16.11.2015 15:45

    Cenu to koupit jeste ma... Zalezi na tom, jak si latkovani predstavujes, jestli chces vlnacky, aio... Je toho na trhu spousta... Ja mam z 90% AIO plinky (koupene na aukru nepouzite, dovoz z ciny) a misto vlozek do nich pouzivam klasicke ctvercovky a naprosta spokojenost... Jde i o to jaky typ plenek bude malymu vyhovovat... ;-)

  • Martasek8916.11.2015 16:08

    Mám teď druhé mimčo. Po dcerce má syn plno klasických bílých plen. Ale nějak mu to nesedí. Mám ale od ségry po dětech několik flanelových plen a jsou super. Syn má měsíc a praktikuju (a nejspíš budu i dál) tak, že mám ty flanelové a dávám je do jednorázovek :) Vydrží to o něco méně, takže je potřeba přebalovat častěji, což je přes den jedno, na noc dávám jen jednorázovky :) Vytáhnu látkovou a pokud není jednorázovka od kakání, nebo mokrá, má ji pak holou, tudíž má přes den o polovinu míň jednorázovek. Jen jednorázovky nechci právě skrz ty peníze, proto jsem hned chtěla látkovat i s dcerkou, u které jsem měla PUL kalhotky, ale syn je nějaký jiný, takže mu to na zadek nesedí. Než abych kupovala jiné, tak to dám do jednorázovek a je to. Pak se nestane, že bych měla málo svrchňáčků, když to nestihnu vyprat, nebo to nestihne uschnout :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist