Láska a vztahy

Otázku položila: Bývalá uživatelka #41589 8.7.2012 8:01

Dobrý den/ahoj..Chodila jsem s klukem, který se se mnou rozešel kvůli mým blbostem, protože byl naštvaný. Jenže když se se mnou rozešel, vše jsem shodila na něj a rodiče s dospělou ségrou ho nemusí. Něco málo se rozjíždí (i když teď máme zase problémy díky mým rodičům)..Po téměř půl roce by jsme chtěli spolu zase být a naplánovat budoucnost. Je mi sice 16 let a klukovi 21 let, ale chtěla bych se zeptat, zda je normální, aby mi rodiče zakazovali lásku. Pořád jim vysvětluju, že jsem dřív za rozchod mohla já, že jsem byla jen naštvaná a vše jsem proto hodila na něj.. :-( Prý si to mám nejdřív urovnat doma. Jak mám rodičům vysvětlit, že ho miluji?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Možná sis to trošku zavinila sama, ale nemyslím si, že by to bylo jen tím rozchodem, nebo že si na něj řekla pár špatností. Možná tví rodiče vidí, co ty ne. Není správné je za to odsuzovat, protože oni to s tebou myslí dobře. Mohou se samozřejmě mýlit, ale věř, že to myslí dobře a chtějí pro tebe to nejlepší a ty by ses na to měla dívat z tohohle pohledu a s trochou pochopení. Pro mě je rodina dost důležitá a rodiče obzvlášť, s klukem se rozejdeš, možná jich budeš mít ještě víc, ale rodiče máš jen jedny a ty ti kopačky nedají, proto je dost hloupé jednat za jejich zády nebo si je znepřátelovat. Já se vždy snažila svého přítele podat v dobrém světle, aby i oni jej měli rádi. Jasně, že jsou chvíle, kdy je člověk ve varu a nadává a nadává, ale moje mamka ho znala i jinak a v těchto momentech mi naopak připomněla proč ho mám ráda a podpořila mě, vždy jsem se jí se vším svěřovala a nikdy mi nikoho nezakazovala. Řekla mi svůj názor, řekla co můžu čekat ale ví, že jsem tvrdohlavá a hubu si musím namlet sama, tak jsem si ji vždy namlela :D. Zkus si s rodiči (nebo mamkou, nebo se sestrou, s někým s kým máš blízký vztah) promluvit a to tak, že jim řekneš, proč se ti tak líbí, proč ho máš ráda, proč si ho vážíš, klidně řekni detaily rozchodu a nakonec se jich nezapomeň zeptat, proč jim tak vadí, zda je to ze strachu, že se zase rozejdete a ty budeš nešťastná, nebo věk, nebo si vyslechni jiný důvod. Oni jsou třetí strana a nemají růžové brýle, zamysli se nad tím, co ti řeknou, pouvažuj a s rozvahou potom argumentuj. Myslím, že když se budeš chovat jako dospělá, tak se s nimi rozumně domluvíš. Jinak já si osobně taky myslím, že slepovat vztah v tvém věku bez závazků moc cenu nemá a je lepší nabrat pár zkušeností. Jiná věc je to pak, když jsou dva spolu dvacet let a mají děti, ale ty si užívej svobody. :-)

  • Podle mě je to tak, že jsi jejich malá holčička a on je pro ně poc ,,starý".
    Ale tento věkový rozdíl je nic. Já začala s přítelem ve 14 a jemu bylo 19 ;) teď jsme spolu 4 roky a moje mamka vdycky, když m,ěl někdo z okolí blbé kecy, řekla, že tak aspoň ví, kde jsem, že jsem s ním. Kdyby mi to zakazovala, řeknu, že jdu ke kamarádce a byla bych jinde.
    Rodičům to nevysvětlíš, myslím, že už ses o to pokoušela. Spíš jim to zkus dokázat nějakými činy, teda spíš on, aby se jim zalíbil.
    Nebo taky je možnost, že rodiče nebudete řešit a budete spolu. Ale tam je zase riziko, že budeš mít problémy doma.
    Máš to komplikované, ale když jsou rodiče staromódní, tak jim to asi nevysvětlíš :(
    Já moc nevím, jak to přesně máte doma, jestli oba rodiče nechtějí, proč nechtějí. Zkus najít důvod, proč. Já si nemyslím, že by to bylo jen tím rozchodem, ale zase na druhou stranu, jestli jsi byla tím zklamaná a oni Tě viděli, že jsi po rozchodu v hrozném stavu, nedivila bych se jim :( A před rozchodem ho přijali, měli ho rádi?

  • ahojky, je to docela blbé, sice docela tvoje rodiče chápu, ale asi by ti měli dát volnost, nebo ti více důvěřovat,je to tvoje rozhodnutí. Já sama jsem začala v 16 chodit s přítelem a jemu bylo 21, teď je to 7 let co jsme spolu a jsme manželé a máme 2 leté dítě.
    Možná by jste si měli s rodiči promluvit jak ten Váš vztah vlastně vypadá a třeba rodiče pochopí, je to těžké nevidím do toho - do té situace
    Hodně štěstí a lásky

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist