Laryngitida

Otázku položila: Bývalá uživatelka #183243 24.11.2018 10:42

Dobrý den maminky...včera k večeru syn 18 měsíců začal škaredě kašlat...No ráno s ním byl manžel na pohotovosti a bohužel laryngitida...Má samozřejmě antibiotika,nějaký čípky které mám dát při dušnosti (chápu zpravně jakože když se mu bude blbě dýchat? pojak dlouhé době to zabírá? ) a pak máme 3x7 kapek Fenistylu...ale to nějak nechápu proč..? Vy co máte zkušenosti jak dlouho to bylo nejhorší? :( poslední dobou je toho nějak moc a těď další perla...Jak mu co nejvíce pomoct...V ložnici větrám, na opení mokré ručníky...:(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk24.11.2018 19:10

    S laryngitidami máme bohatou zkušenost, takže krom mediace, kterou jste dostali, je zásadní spát v místnosti s chladnějším vlhkým vzduchem. Klidně v zimě nechat otevřenou ventilacku a po místnosti rozvesit mokré ručníky nebo pustit zvlhčovač vzduchu. Dávat pít chladnější tekutiny. Jinak asi nic. Říká se, že krizové jsou první a druhá noc, pak už by to mělo být ok, tak hodně štěstí!

    PS: ten fenistil je antihistaminikum, způsobuje splasknuti nateklych sliznic a tím usnadňuje dýchání.

  • dancewomen24.11.2018 11:51

    Malá měla laringitidu taky v 15m,čípek jsme měli dát při záchvatu,nakonec ani nebyl třeba,fenistil je na sklidnění,aby tolik nekašlala.Držte se!

  • luckachvat24.11.2018 12:11

    My ty čípky dostali teď taky. Pokud se nebude moct pořádně nadechnout, podélně rozpůlit, zavést půlku čípku a honem do nemocnice. Ale naštěstí také nebyly třeba. Malý místo Fenistilu má Stoptussin. Taky hodně větrám, lepší je studený vzduch, hodně zvlhčovat a dávala jsem i Priessnitzův zábal. Držím palce, ať to máte brzy za sebou!

  • Marlena24.11.2018 16:37

    Antibiotika na laryngitidu? Tomu nerozumím. Má určitě laryngitidu? Já jsem myslela, že je virového původu. Syn má teď laryngitidu taky a nikdy jsme s ním nebyli u lékaře (máme doma čípek a "manuál" od doktorky). Větrat, vlhčit, při záchvatu zabalit do duchny a vyjít s ním na balkón (v létě před otevřený mrazák). My dáváme Fenistil (na odpuchnutí sliznic) a Sinecod - na štěkavý kašel. Syn si ji uhnal včera venku, když měl afektivní záchvat (měl jich teda včera několik) a dneska už chrapot, sípavý kašel, tak jsem zvědavá, co v noci.

  • Také jsem toho názoru že když je laringitida virového původu tak by se ATB léčit neměla....ale neznám okolnosti takže nevím :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist