Langoše

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19756 16.2.2012 20:17

Krásný večer všem :-),

jsem tu zase s prosbou o recept, tentokrát na langoše. :) Jednou nám teta nějaký dávala, ale langoše od ní nám nechutnaly, tak bych byla moc ráda, kdybyste se podělili o to, jak je děláte vy. Děkuji! :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek8916.2.2012 20:39

    Já dělám tyto pravidelně, tudíž ověřený recept. Suroviny: 300 g hladké mouky, 5 g cukru, 1/4 kostky droždí nebo 4 g sušeného droždí, lžička soli, 2 lžíce oleje, 150 - 180 ml vody. Postup: Uděláme si kvásek, který přidáme k mouce promíchané se solí a olejem. Postupně přidáváme vodu, aby bylo těsto tak akorát. V teple ho necháme vykynout.
    Pak si těsto rozdělíme na deset dílů, ze kterých uděláme placky. Tyto placky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

  • Já dělám: 250 g mouky, půl kvasnic - kvásek (hrnek mléka, kvasnice, trošku cukru), sůl. Nechám vykynout a smažím ve fritáku

  • ja je delam dle slovenskeho receptu, a jsou vyborne, a to nejsem nejaka kucharka
    1 kg hladky mouky
    - 1/2 l mlika
    - 1 smetanu (ta muze byt nahrazena i mlikem, ale s ni je to samo lepsi)
    - 3 dkg drozdi
    - 3 lzicky soli
    Navod Udelat kvasek, vsechno smichat, udelat testo..vymazat igelit. sacek olejem..strcit do toho testo, dat to vykynout a ono to tak este dvakrat vykyne....pak vyndat a tvarovat placky v ruce ve vzduchu - de to hrozne blbe :) (nejlip nejdriv napatlat ruce olejem) a sup na panev..fakt mnam doporucuju udelat polovicni davku...nespotrebovane testo do lednice-i tam to kyne

  • Já smíchám pouze kvásek, hladkou mouku a vodu....už to mám v oku, takže nevážím a podle ok, aby se těsto nelepilo. nechám vykynout a smažím :-) A protože předěláváme domek, tak máme často kamarády na práci a jsem v dědině na špici kuchařiny s langošema ke svačině :-))) :-))))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist