Laktační krize v 7 měsících?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #18962 28.5.2011 19:33

Ahoj holky,
tak nevím, jestli je to laktační krize, ale mám nějak úplně splasklá prsa a malej poslední dobou pije jakoby na prázdno nebo spíš dlouho trvá než polkne. Trvá to už 4 den a začínám být nervózní. Zatím máme zavedený dva příkrmy (oběd, ten jí hezky a večer kaši, ale ta mu zatim nějak nechutná). Minulý měsíc měl 8450g, minulý týden už 9035g, ale včera jsem ho vážila a měl o celých 100g méně, tak nevím, co s tím. Jestli ještě zabojovat nebo už dát UM. Dávám mu k obědu a k večeři čaj a občas i odpoledne, když jsme venku a je velké teplo, tak nevím, jestli jsem si to nezpůsobila i tím. Přece jen, z toho hrníčku mu to teče hned, ale zase se tím nijak nezasytí nebo ano? Podotýkám, že čaj je bez cukru.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dzusinka28.5.2011 20:05

    Nevím, co by za to jiné daly kojit tak dlouho. Řekla bych, že prostě dochází k samovolnému odstavování.

  • lulatko28.5.2011 20:43

    Jani, byla jsem na tom s malou podobne, i kdyz u nas to zaclo o mesic pozdeji. Dlouho jsem se UM branila, ale nakonec jsem z toho taky byla uz docela nervozni, coz nepomuze uz vubec. Taky hlavne z duvodu, ze ma trochu ekzem a taky z duvodu pozitivni rodinne anamnezy co se tyce alergii. Zvysit laktaci jsem jiz nebyla schopna, ani pomoci odsavacky a bylo to cim dal narocnejsi. Mala se v noci na kojeni navic uz dlouho nebudila, spala 10-12 h vkuse, coz mi ohledne kojeni taky nepridalo. Abych mela jistotu, ze dcera ma mleka dost, jednou denne jsem ji UM zacala davat. Ja byla najednou ve vetsim klidu a pohode, coz je k nezaplaceni. Mame to tak doted, bude ji 11M. Podarilo se nam zachovat kojeni aspon rano a vecer, jednou denne (dopoledni svacina) ma UM, jinak jiz teda prikrmy. Ted po 10M jsem zacla zkouset jogurt, nastesti dobry a ma ho moc rada. Podivej, je skvely, zes ustala plne kojeni prvnich 6 mesicu, to je nejvic, cos mohla udelat, vse dalsi je jiz bonus navic. Tim jsem se alespon uklidnovala ja. :) Nac se zbytecne trapit dal... Stejne bude dite cim dal vic zivin cerpat z prikrmu, navic se objevuji studie, kde se prinos dlouhodobeho kojeni u deti s atopakem zpochybnuje. Prece jenom se do mleka porad dostavaji potencialni alergeny z Tve stravy (nedrzis-li tedy dietu). Tak jsem si vybrala zlatou stredni cestu. Dcera prospiva, ma se cile k svetu, a to je znameni, ze je snad vse, jak ma byt.

  • Janio mě se zdálo též že jsem přicházela o mléko zhruba v tomto věku,ale opak byl pravdou,Prsa byla měká.Tak jsem si pujčila váhu a zkusila kolikm toho malá vypila a vypila na jeden zátah dost.Jsou dvě možnosti.Buď se opravdu samovolně odstavuje a nebo se ti to jen zdá.Moje malá byla plně kojená bez ničeho do 8 měsíců.Pokud máš možnost mimi zvážit před a po.Vyzkoušej.

  • Já bych ještě pokračovala, mě taky okolo sedmého měsíce prsa víc povadla a kojila jsme skoro do tří let.... :-D ještě bych v tom pokračovala a řídila se spíš tím, jak se na to tváří malej, jestli mu to co vypije na chvilku stačí, tak i to málo je dobré.... :-) je pravda, že ten hrníček mu to ulehčuje, ty víc pij čaj pro kojící matky a jemu klidně dávej z prsu častěji a můžeš přidat ještě něco na příkrm, buď se odstaví, nebo rozpije.....tak hodně zdaru a ještě kojit až do tří je kravina, mě se to jen trochu vymklo z rukou.... :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist