Lakování nehtů

Otázku položila: Anonymní uživatelka #313698 14.9.2021 8:41

Jaký máte názor na lakování nehtů? Lakovat, nebo ne? Poslední roky se píše jak je lak škodlivý. Dříve jsem používal lak Yves Saint Lauren. Je jedním z dražších. Myslíte, že i takový škodí tělu? Hodně lidí má názor, že lakování není moderní. Bohužel mám nehty dědičně plné vroubků a jsou velmi lákavé. Ohýbají se mi jako papír. Pevnější jsou s lakem. Pokud jsou bez lakování delší, tak za něco zachytnu a nehet se mi otočí což pekelně bolí. Máte rady co s lamavymi měkkými nehty? Podotýkám, že jim ryby jednou týdně. Stravu mám pestrou a s nehty problém od dětství.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sisterrys14.9.2021 21:41

    Poslední tři roky mám netoxickou domácnost a dost se o toto téma zajímám. A laky jsou fakt shit. Dají se koupit i kompromisní, kde těch chemikálií není tolik, ale taky to není výhra.
    Mě se nehty hodně zlepšily na nízkosacharidové stravě, ale to není pro každého. Určitě bych zařadila oříšky, semínka. Ryby nejsou bohužel taky výhra, obsahují velké množství těžkých kovů a jednou týdně je podle mě málo. Pokud ryby zařazovat, tak buď domácí sladkovodní a nebo malé mořské, které v moři byly krátkou dobu a nemohly do sebe nabrat tolik kovů.
    Možná než lak bych volila nějaké vyživující sérum na nehty, ale i tam bude s netoxicitou problém.
    Pokud máš fb, můžeš se zkusit přidat do skupiny svět non toxic, v souborech mají seznam doporučených produktů. Existují i stejnojmenné stránky, ale tam nevím, jestli jsou konkrétní produkty. Na instagramu dělají i recenze, ale tam nejsem, tak nevím, jak to přesně funguje.

  • kristyrychla16.9.2021 10:39

    Manžel je vodař a říká, že vzhledem k tomu celosvětovému nedostatku materiálů se teď skoro nikde až na https://www.moraviasystems.cz/cs/produkt/uzaviraci-ventily-5 nedají sehnat uzavírací ventily. Oni teď kopou v centru Prahy a je to fakt velký problém, protože nestíhají odevzdat zakázku. Vypadá to, že voda, kterou budou dovádět na jedničku jim stihne zamrznout.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist