Laboratorní potkan

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48955 17.12.2011 9:09

Ahoj, chtěli bysme si s přítelem pořídit laboratorního potkánka, ale nějak stále nemůžu přijít na to, jak velký jako dospělý je, našla jsem různé rozměry, kde má být velký snad jako klasický potkan, což je přeci blbost, když je laboratorní, ne ? Můžete mi poradit ? Děkuji moc :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl17.12.2011 9:26

    laboratorní potkan se dorůstá velikosti 25 - 35 cm :D ale svou velikost získá až někdy kolem 6 měsíců. Mám pocit že je to úplně setejné. Ale na netu to nehledám, bo u mě je to havěť kterou bych nechtěla. To krysa je o něco menší
    Ale proti gustu, když se to někomu líbí... :)

  • Laboratorní potkany jsem chovala v pubertě. Jsou úplně super :-) A velcí byli cca jako normální potkan, neřekla bych, že byli menší. A není rozdíl jenom v barvě, že jsou bílí? Měla jsem samičky. Byly super, hrozně inteligentní, rozeznaly mě od cizích. Občas tedy něco doma ohlodaly, když jsem je měla puštěné. Ale jinak fajn.

  • duramura17.12.2011 16:05

    zalezi take jestli si poridis samecka nebo samicku. ja mela dve samicky a obe byly vcelku male.
    kdysi sem dostala knizku o potkanech...velikost sem tam nenasla, jen, ze samecci muzou vazit az 600g.

  • Verousek8917.12.2011 17:53

    Já měla potkánků několik. Měla jsem i samičky i samečky. Jejich délka je okolo 20 cm tělo + téměř to samé ocásek :) Jinak, samečci bývají o malinko větší, ale nijak markantní rozdíl to není. Jsou to hrozně inteligentní tvorové, je s nima hrozná legrace. Naprosto doporučuji :) Laboratorní se jim bohužel říká, protože jsou určeni k jednomu jistému účelu (určitě víš, co myslím). S tím také souvisí to, že tito potkani byli v laboratoři přizpůsobeni k větší náchylnosti na nádory, což se mi jednou potrvdilo, kdy můj potkánek dostal nádor postranních žláz, měl 2 nádory za přední nohou a zadní nohou. Nechala jsem ho operovat, kde mi bylo vysvětleno, že se nádor může objevit znovu a bohužel se to potvrdilo, nádor se dostavil znovu, ale znovu jsem ho operovat nenechala. To je také důvod, proč už žádného nemám.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 541 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist