Kyselina listová

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43475 28.4.2011 16:47

Ahoj holky, měla bych dotaz. Byla jsem včera u doktorky, říkala jsem jí že se snažíme s přítelem o mimčo tak mi předepsala kyselinu listovou ACIDUM FOLICUM LÉČIVA. Problém je že v příbalovém letáku píšou že se nesmí současně užívat s jinými volně prodejnými léky, jenže já beru BETABRONZ. Myslíte že to můžu uvádět současně? Co by se mohlo stát? Dík za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Acidum folicum není doplněk stravy. Je to lék. A je to vitamín - kyselina listová. A nemusíš se ničeho bát, s Betabronzem to klidně můžeš brát dohromady. To varování v příbaláku ber jako upozornění, že bez porady s lékařem nebo lékárníkem to není vhodné s čímkoliv kombinovat. Takhle je to psáno na většině léků.

  • Osobně si myslím, že by to nemělo moc vadit - acidum folicum je vesměs jen doplněk stravy, prostě něco jako vitamíny. Beru ho taky a už dost dlouho a lékařka mi nikdy neřekla, že bych ho snad měla vysadit, když mi na něco napsala jiné léky. Pro jistotu se určitě můžeš zeptat doktorky nebo v lékárně. Ale znovu říkám - podle mě by to nemělo vadit. =)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist