Kurz kosmetičky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396163 1.11.2018 14:54

Ahoj, chtěla bych vědět názory ostatních co by jste na mém místě dělali. Odjakživa miluju vše okolo kosmetiky, líčení atd. a chtěla jsem jit uz kdysi na SŠ kosmeticky neboli učňák. Táta me ale nepustil protože bych se pry neuzivila. Studovala jsem ctyro roky hotelovku - nebavila me. S nejakym stestim a zazrakem sem odmaturovala napoprvé a nastalo rozhodnutí. Jit po letu dal studovat nebo makat. Uvazovala jsem dele, a pres leto jsem pracovala na brigádě za kasou.. Jelikoz jsem poznala ze to neni zas takovy med a stat několik hodin za kasou me teda taky nenaplnovalo a nebavilo, řekla jsem si zkusim ještě skolu nevedela jsem totiz co bych ted sla pracovat z hotelovky... A jak rikam ani ten obor me nebavil takze cisnice atd to bych taky nedelala. Navic takto mam titul studenta. Jenze ted zacinam tohoto rozhodnutí litovat škola me nebavi.. A akorat si nemam ani cas pres ni vydělávat. :/ nejraději bych byla kdybych tehdy sla na tu kosmeticku ted sem mohla makat a vydelavat si ještě k tomu to co me bavi. Kamarádka mi navrhla at se sveho snu nevzdavam a najdu si kurz kosmeticky a vyucim se ji takto ze pokud mam trosku talent nemusi na to vyt vystudovana skola. Talent myslim mam kamarádky maluju a kdyby jste videli jak se v tom vyzivam dve police kosmetiky sleduju videa atd sama se ráda různé licim. Opravdu me toto naplnuje a vstávat nekde do skoly ktera mi nic neříká a radeji delam neco jineho je proste těžký. Pokud me to nebavi stejne nevim jestli ji dodelam. Bojim ae to ale ted rict rodine... Mela sem si to rozmyslet driv uznavam svou hloupost. Ale az ted si to uvědomuji. Přemýšlela jsem si zdelat kurz a pak se zaměstnat jako kosmeticka a pak az skolu vzdat aby rodina nebyla az tak naštvaná. Jenze kurzy jsou drahé tak od 10 000 výš. Takže první tak půlroku brigády.. Protoze na brigádě nejsou moc velké mzdy a se školou bych na ni chodila jen pres víkendy. Co si o me situaci myslíte? A co by jste na mem miste udělali? :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak normálně nastup na střední a udělej si výuční list/maturiru. Já taky chodila na kosmetičku a byla tam s námi holka, co 4 roky předtím studovala jinde a na maturitu se vykašlala... Takže byla od nás 4 roky starší, ale to teda vůbec nikomu nevadilo :-D

  • macicekkajik2.11.2018 23:44

    Není nic jednoduššího než jít na pracák a zažádat o kosmetický kurz. Já jsem si tak udělala kurz účetnictví. Každý má nárok na kurz do 50 tisíc. Musíš být na pracáku alespoň měsíc a pak zažádat. Holky na pracáku ti poradí. Buď budou mít kosmetický kurz v nabídce a nebo si najdeš kurz sama a vše si zařídíš sama, jen dáš nabídku pracáku. Kdyby jsi chtěla ještě něco vědět, klidně napiš.

  • Kosmetiček je prostě strašně moc...a přitom velká část z nich, ne-li většina, je naprosto k ničemu. Nevím, jestli je tohle zrovna obor, kde se dá dneska ještě udělat díra do světa.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist