Kurz Nevýchovy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #268608 26.7.2019 0:02

Máte některá zkušenosti s kurzem Nevýchovy?
Syn má skoro 5 let a už si s ním fakt nevíme rady :( Vůbec nás neposlouchá. Když dostane za něco na zadek, tak se na nás otočí a vysměje se nám do ksichtu. Manžel to vůbec nedává. Syn ho dokáže tak vyprovokovat, že se občas bojím, že ho snad zabije... Akorát se spolu pořád kvůli němu hádáme. K tomu máme ještě mladší dítě (1 rok), které už začíná taky vystrkovat růžky :( Docela psychicky nedávám různé návštěvy, kde vidím, jak ty ostatní rodinky na rozdíl od naší skvěle fungujou. Naše nefunguje ani na těch návštěvách :( Už jsem si i vyslechla hlášku "vy dva jste nikdy neměli mít děti". Nejhorší je, že tomu občas i začínám věřit :(
Všichni kolem jsou moc chytří, jak bysme měli naše děti vychovávat, jenže na syna nepomáhá vůbec nic.
V úterý jsem viděla webinář Nevýchovy, tak začínám uvažovat, jestli do toho kurzu jít. Ale ta cena mi přijde šílená. Proto by mě zajímalo, jestli tím někdo tady prošel, a jaký to pro něj mělo přínos.
Děkuji moc :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Bohužel jak se chová dite je vizitka rodiče. Znám asi dvě rodiny kde mají nezvladatelne děti a tam je to opravdu o neduslednosti rodičů, dite z nich respekt nemá a tak jim skáče po hlavě. Ač vypráví a vidím to, jak a co dělají, uz z popisu a z toho co vidím si z toho to dítě logicky nemůže nic vzít. Mladší počítejte že bude stejné, odkouká to. Mám dvě děti a stačí když něco zkusí a ja se postavím a zalezou, maji velký respekt! a zároveň ale přijdou, obejmou mě, dají pusu a řeknou, že mě mají rádi a to je videt, ze to dělám dobře.Nejaký výsměch do obličeje by neprošlo ani omylem! určitě doporučuji zkusit nevýchovu (výsledky nebudou hned) ale především se napřed musíte změnit Vy jako rodiče, změnit na sobě ty věci co jsou špatně, od toho se to odvíjí. Přeji ať se to zlepší ;-)

  • Ja si kurz zaplatila asi pred pul rokem. To mela dcera dva roky a vztekala se několikrát za den. Muzu rict, ze pri samotnem kurzu, kdy jsem to zkousela jejich zpusobem to bylo snad nejhorší :-D Pak jsem si z Nevýchovy vzala jen urcite rady a dost se to zlepsilo. Dcerka je ted hezky usmevava a scena je jen jednou za cas, a to nejčastěji, kdyz jsem sama nervozni. Chce se to opravdu zklidnit a nejednat s ditetem v afektu. Vzdy si vzpomenu na větu "hněv se nepřekonava hněvem, ale laskou". Pokud budete na dítě křičet, bude kricet ono na vas. Některé deti jsou takové, ze se stahnou do sebe a na krik poslechnou a jine budou zlobit jeste více. Je to individuální, co platí na jedno, neplatí na jine dite. Ja jsem na dceru přísná, ale snažím se vse rikat v klidu. I kdyz ne vzdy to klapne. Taky mam jen jedny nervy:-D Ale tech penizku nelituju. Ne, ze by nam to zmenilo zivot. Ale ukazalo jinou cestu. A spíš jsem se u nevychovy zamyslela sama nad sebou.

  • Siginnka26.7.2019 6:30

    Dobrý den, já teda neabsolvovala seminář, ale občas kouknu na webinář. Malá začíná vystrkovat růžky. Je pravda, že z jednoho webináře jsem si zapamatovala jen jednu věc, ale tu na dceři aplikují, když od ní furt slyším, ne a ne a ne a světě div se, ono to funguje. Chápu i vaši bezmoc, když je syn nezvladatelný. Na cenu kurzu jsem taky koukala a je to mazec. Pokud vám tady nikdo neodpoví zkuste někoho na jejich fb stránce, třeba tam bude někdo, kdo absolvoval. Držím vám palce a přeju ať je to se synem co nejdřív v pohodě.

  • macicekkajik26.7.2019 8:31

    Zásadní problém je v tom, že se necháte vytočit. Když začne něco provádět, buďte naprosto v klidu. Zkouší vás a baví ho, když se rozzuříte. A druhý syn to od něj odkouká a bude to zkoušet také. Chce to hodně trpělivosti, ale když budete v klidu, uvidíte, že to bude fungovat.

  • Já si myslím, že jakkákoliv investice do dětí v tomto směru je přínosná. Litoval ,,utracených peněz" určitě nebudete. Já sleduji webináře, problémové děti nemám, spíše se vždy utvrzuji v tom, že dělám vše správně :) Hodně mi pomáhá taky to si představit, jak se cítí v danou chvíli dítě. A počítat s tím, že děti nejvíc zlobí, když mají moc energie a nudí se. že jsou protivné nebo ufňukané, když mají hlad anebo měli něco sladkého a chybí jim cukr. Každé dítko je nějaké, ale naučíte se a budete vědět, jak na to své, aby se ním dalo dobře vycházet. A hlavně, ti mladší skoro všechno obkoukají od těch starších.. začněte vychovávat to menší už teď od roku. Ony ty děti už dobře chápou. Důležité je dětem nelhat, komunikovat s nimi, občas se jim taky omluvit a přiznat i své nedostatky. A taky, hrát si s nimi, nezabavovat je jen hračkami. :-)

  • Taky jsem si z webináře vzala něco, zkouším to na dceři a funguje to. Neustále s dcerkou mluvím. Nejprve se vztekala i při výměny plen, ale už chápe co jí říkám a sama pomáhá i s oblékáním. Pokud mlčím, tak se zase vzteká. Je jí 13 měsíců. Chce to vysvětlovat, mluvit o pocitech a hlavně zachovat vždy klid. Dítě vycítí nejistotu, strach, nervozitou i vztek. Sestra má děti 5 a 10let. Funguje při vztekání vyslechnout jejích názor. Proč se tak chovají, co by chtěli a pak mluvte vy co chcete a jak se cítíte... Moje dcera vycítí z manžela nervozitou a pak vedle něj zlobí a křičí. Raději ho odvolám jinam ať si odpočine a vrátí se klidný. I málo pozornosti děti vrací zlobením a vzdorem, protože i váše kárání je pozornost.

  • Často je chyba na straně nas-rodicu, než na straně dítěte. Po dětech chceme věci, které buď ony nechápou proč chceme, nebo jim sami nejdeme příkladem.
    Chceme ať nás dítě poslouchá, ale my nevnímám jeho, pokud nám chce něco říct. Pokud v danou chvíli na něj kvůli něčemu podstatnému nemáme čas, je potreba dát dítěti termín, kdy ten čas budeme mít a skutečně to dodržet. I po dítěti chceme dodržet pravidla, ale rodičům to mnohdy nedochází, že oni sami dělají vůči dítěti totéž. Když se něco dítěti slibi/řekne, má se to dodržet. Pokud dítě zlobí, ma to nějaký duvod-i třeba ten zmíněný nedostatek pozornosti, který si takhle vynucuje. Nebo prebytek energie ktery nema dite kde vybit. A v neposledni rade je to casto i obraz nálady rodičů.
    I jen webinare mají co říct a naučit, Stejne tak příběhy.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist