Kulmofen

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37423 28.12.2011 14:18

Ahoj.Chtěla bych se zeptat. Na vánoce jsem dostala kulmofén a hned jsem se ho snažila použít. Neni nikde napsaný žadny návod, tak jsem to kulmovala jak s normalní kulmou a hned se mi to zamotalo, že jsem si musela ustřihnout vlasy, abych ten nástavec dala dolu. nevím jak stím udělat pěkné kudrliny.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já s tím teda žádné vlny nikdy nedělala.. A ani ho nepoužívám. Používá ho mamka, která má krátké vlasy, a právě pomocí kulmofénu si je pěkně nafouká do požadovaného tvaru, udělá jí hezký objem.
    Ale myslím, že vlny s tím neuděláš. Na to je mnohem lepší přímo kulma nebo žehlička.

  • Kulmofenem si kudrliny neuděláš... není to na to, abys vlasy tím obmotala a "pustila" na ně horký vzduch... jakoby je spodem pročesáváš po pramíncích a tím vznikne nadýchaný účes. Můžeš si tím třeba podtočit (nebo "vytočit" bo jak to napsat) konečky vlasů... ale na kudrliny to není.

  • Vlny s tím neuděláš. Taky, jak píše anonymka, to používá moje mamka. Má kratší vlasy a tím si je hezky nadzvedne, dotočí tím špičky... bud ven nebo dovnitř. Ale vlasy tím nenatočíš.

  • Taky bych rekla ze kulmofen neni na vlny jako od pravy kulmy.. Je to neco jako foukani vlasu fenem pres kartac, s tim se taky zadny kudrliny delat nedaji, takze tak.

  • Já mám kulmofén od Philipsu, s kovovým kartáčem, chtěla jsem ho, kulmuji si s ním vlasy do hladky, max. konce trochu vytočím ven nebo podtočím dovnitř, není to jako klasická kulma. Jsem s ním spokojená, na vlny si musíš pořídit kulmu nebo natáčky.

  • ahojky, taky mám s kulmofénem stejnou zkušenost...na dlouhé vlasy moc dobrý není, moje mamka ho na krátké vlasy používá místo natáček - účes má hotový za chvilku a nemusí čekat, než ji vlasy na natáčkách uschnou.

  • aker28.12.2011 23:43

    když si dáš práci, tak i nějakou vlnku uděláš, ale vážně to nejde stylem namotat a pak zas odmotat, to máš pak pěkný cucky...já si tim dřív vlnky nějak dělala...typuju technika alá s žehličkou...tahem, jestli víš co myslím. U kořínků přiložíš a šroubovitě tahem sjet dolů..ale bude to asi pěkně pracný, protože jsem to mockrát nedělala :-D :-D

  • Jsem se fakt nasmála..přišlo mi to děsně vtipně napsaný...pěkně děkuju za takový dárek :-)))
    Jako kdyby se to stalo mně...Holky maji do jedné pravdu...

  • I když se to jmenuje kulmofén, tak to s kulmou moc společného nemá. Je to spíš o tom, že můžeš při foukání tvarovat vlasy bez toho, aniž bys musela používat takový ten kulatý hřeben. :D Já si teď zrovna koupila nový z Okay Elekra, ten můj se mi totiž rozbil a tak jsem shodou náhod mrkla na leták a viděla ho tam v akci. Kdybyste taky potřebovaly, tak ho najdete tady: https://www.kimbino.cz/okay-elektro/aktualni-letak-od-ctvrtka-09-05-2019-5/ :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist