Kterou práci si vybrat?

Otázku položila: maxice 11.8.2019 16:53

Ahoj holky, mám dvě nabídky práce, buď to jít na přepážku k České poště, nebo asistentku administrativní do fa Aaa Auto, čemu by jste dali přednost vy? Mám dvě malé děti, 6,5let a 3,5let. V aaa se dělají 12-tky krátký dlouhý týden, finančně hodně dobré, u pošty 36,5h týdne a plat normal, pro ženy dobrý. Mám manžela, který zastane vše, když nejsem doma. Tak potřebuji jen radu, či to probrat s někým dalším...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik11.8.2019 17:33

    Ahoj, být tebou vezmu práci v AAA. Rozhodně budeš mít větší klid a více peněz. Pošta nemá zrovna moc dobrou pověst. A na poště musíš splnit nějaké podmínky, aby jsi dostala plat, který nabízejí.

  • Z vlastní zkušenosti: Dělala jsem na malé vesnické poště, ale nedalo se to tam vydržet. Šlo téměř o šikanu od vedení z hlediska prodeje milionů produktů na poště kam chodilo během dne pár lidí zaplatit složenky nebo důchodci pro důchod. Pořád po nás někdo šlapal, kvůli prodeji produktů. Samozřejmě, že je to vždy o vedení a vždy o tom, jak se k tomu umíš postavit. Mě totiž navíc zaučovala ženská, která mi pořád jenom říkala, že to nikdy nezvládnu, že se z toho zblázním. Po měsíci jsem toho měla fakt plný brejle, chodila jsem úplně vystresovaná, zhubla jsem 8 kilo a bylo mi pořád do breku, takže jsem nakonec skončila ve fabrice u mašiny a měla jsem svatej klid. Dělala jsem tam měsíc, než jsem si našla práci na úřadě a jsem nejvíc happy. S dětmi doporučuji práci na úřadě, je pro to jako dělaná co se pracovní doby týče máte jen 2x v týdnu do 17 hod. jinak většinou pracovní dobu pružnou. Přeji hodně štěstí abyste vybrala dobře :)

  • AniLes11.8.2019 18:56

    Jdi do AAA, na poště mám sestřenici a musí plnit prodeje. Proto kolikrát nabízejí alespoň losy. Musíš nabízet pojištění atp... A navíc za přepážkou budeš muset snášet nadávky lidí na poštu. Schytáš to první ty i když za ten problém nebudeš moc, místo toho, aby to schytal ten kdo něco pokazil nebo nedoručil.

  • Moje maminka dela 10.rokem u posty a je hrozne spokojena. Byla na prepazce ve velkem meste - spokojenost, ale byla tam jen jako brigadnice. Pak dostala nabidku na vesnickou postu a je spokojena jako blecha. Svoji praci si udela v pohode. Babicky ji tam nosi buchty ke kaficku, lidi si ji neskutecne hyckaji, jsou radi, ze postu na vesnici maji. Doma je mamina pravidelne ve stejnou dobu, nikdy nepracovala o vikendu nebo ve svatek. Penize prumer. Za me bych rozhodne brala postu. AAA neverim ani nos mezi ocima, za me jsou to lumpove.

  • No a teď trochu z praxe a ne "jedna paní povídala" :-D... Pracuji na poště a práce mě moc baví, já musím i říct, že jsem se tam našla, pracuji na peněžní přepážce, takže to obnáší hodně školení - úvěry, pojištění, čmss, czech point... hodně záleží, na které přepážce bys měla být. Balíková přepážka je náročnější fyzicky, na listovce je také dost práce a peněžní je hodně o produktech. Ano musí se plnit a opravdu to není vůbec jednoduché!!! Strašně moc záleží, jaký jsi typ člověka! Někdo s tou nabídkou nemá vůbec problém, někomu to vadí moc. Já se tam držím především proto, že mě baví POŠTOVNÍ práce. Opět záleží hodně na tom, jak moc zvládneš stresové situace s lidmi. Oni jsou totiž zlí! Hodně zlí!!!! Já se ještě nesešla s takovými lidmi jako na poště, je to i o výhružkách atp. Kdo si tuto práci nevyzkoušel, nikdy nepochopí, opravdu to není o tom sedět na přepážce a pít si kafíčko, jak si mnozí myslí a pak nám nadávají... Administrativa v AAA bude asi určitě klidnější :-D

  • Pokud to jen trochu jde, hledej či vybírej práci bez 12tek,víkendů a svátků, S malymi detmi to není ideální pracovní doba. Pošta není úplně výhra, asi bych hledala dal.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 576 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist