Která ruka vede u láhve

Otázku položila: Anonymní uživatelka #68058 12.6.2012 20:13

Ahoj, napadla mě taková otázka, asi to budete považovat za úplnou blbost. Ale zajímalo by mě, kterou rukou otevíráte láhev (víčko) a jestli jste praváci nebo leváci. Praváci z okolí mi tvrdí, že otvírají pravou, já jsem taky pravák a otevírám levou a nikdy by mě to nenapadlo pravou, to se mi zdá jakoby...do protisměru. :-) Brácha je přeučenej levák a je na tom stejně. Taky si bez problému něco levou ukrojím i vystřihnu. A mám dojem, že ji mám i silnější, ačkoli netuším jak je to možný, když jsem pravák odjakživa, teda alespoň tak mi to tvrdí. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jsem na to stejně... Jsem pravačka, ale lahve otvírám jedině levou. Pravou mi to taky přijde do protisměru :-p Ale každej jsme jinej, co je normální pro nás, je divný pro jiný, asi jde o zvyk. Jako třeba loupání banánů... Někdo jde odspodu, druhý od vrchu :-p

  • je jen málo 100% vyhraněných praváků. většina lidí to má třeba 70:30 apod. někdo i 50:50.
    dcera píše levou, stříhá levou, ale když ji ta levá bolela byla schopná stříhat i pravou. jí ale pravou a některé věci taky dělá pravou. já asi láhve otvírám většinou levou, a i třeba sklenice od zavařovaček - taky mi připadá že v ní mám větší sílu. některé věci sem schopná taky dělat levou i pravou. takže se za 100% vyhraněného praváka nepovažuji.

  • no, jsem pravák, otvírám levou. ale je spousta veci, ktere delam na pravaka naopak... jinak levou dokazu i psat.. treba manza je taky pravak, ale spoustu veci dela jenom levou a pravou to neumi. a dcerka je levačka. to na ni pozorujeme uplne od narozeni, co dokazala neco hmatnou a necim hybat, vzdycky levou. ja to u sebe šacuju tak 60:40 prava:leva

  • Jsem pravák, otevírám pravou, snad vše dělám výhradně pravou. Ale mám kamarádku pravačku, co třeba krájí všechno levou rukou, já bych se u toho pořezala, stejně tak bych těžko levou stříhala nebo psala, lahev bych asi otevřela, ale pravou to jde mnohem lépe. Každý jsme jiný ;)

  • Já jsem pravák, a otevírám láhev taky pravou a asi všechno dělám pravou, stříhám, píšu a ani si nejsem vědoma, že bych něco dělala levou :)

  • Lahev otviram levou, pac v prave ruce ji drzim, abych se rovnou napila :-D levou bych se pobrindala :-D

  • oficiálně jsem pravák, neoficiálně bych řekla tak 40 % levák, 60% pravák. Levou umím psát, stříhat, najíst se jak lžící tak příborem, levou si vyčistím zuby, učešu se, sklenici otevírám levou a odrážím se na bruslích taky jako levák a je mi to úplně jedno. Ve školce jsem kreslila oběma rukama stejně, ve škole mi nacpali tužku do pravé. Jen odemykat dveře mi levačkou moc nejde. Dlouho jsem hrávala na klavír, tak možná i proto to mám skoro na stejno šikovné.

  • Martasek8913.6.2012 8:58

    Já jsem pravák a plno věcí dělám levou - odšrubuji levou, odemykám levou, když něco do něčeho sbírám, tak v pravé držím a levou sbírám obvykle :)

  • jsem pravačka a otvírám pravou :-)

  • faith.verus13.6.2012 9:58

    jsem pravák, ale flašku či přesnídávky otevírám zásadně levou. Mám pocit, že v levé ruce je více síly. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist