Krvácení z nosu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44595 16.2.2012 10:33

Myslíte, že časté krvácení z nosu u dospělého muže může mít nějakou zdravotní příšinu? Může na tom míst podíl i třeba současné počasí? Anebo častá rýma?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Může i nemusí, záleží také na věku. Někdy je bez příčiny, jindy může být na vině porucha srážlivosti krve, rozšířené cévky, hypertenze (vysoký krevní tlak), nedostatek vit. C a K, chřipka, spalničky, nádorovitá onemocnění nosu atd.

  • Ahoj, považuji se za experta na krvácení z nosu😊, bojuju s tím od útlého dětství dodnes. Jak pise Olusak, na vině jsou nejčastěji rozšířené a zároveň křehké cévky. Stav se zhorší pokaždé v horkém létě (vyšší tlak + teplota ještě víc cévky roztahuje) nebo naopak v zimě, kdy bývají rýmy (překrvení žilek) a pijou se horké nápoje, což taky nesvědčí. Jako dítěti mi cévky v nose čas od času vypalovali, to byl vždy tak na půl roku klid. Nevím, jestli to dělají i dospělým, asi ano. Ale max.tak 3x za život, jinak se ta sliznice v nose dost zničí. V dospělosti to konzervativně řeším Ascorutinem, je volně k dostání a nemívá žádné nežádoucí účinky.
    Ale asi by to mohl být i příznak něčeho jiného. Nech se vyšetřit na ORL.

  • eva11116.2.2012 20:25

    Já na posledy krvácela z nosu když jsem měla rýmu jak trám a docela dlouho s prestávkami třeba i skoro celí den až už jsem skoro chtěla zajít za dr.8-o

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 531 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist