Krupička na pleti

Otázku položila: Anonymní uživatelka #412233 16.7.2020 0:12

Cca před týdnem se mi toto vyhodilo na tvářích na levé více to je fotka levý tváře, na pravé méně, spíš skoro vůbec jen asi tak tři čtyři takové pupinecky, po stranách brady hodně jako na levé tváři, nalevo napravo na bradě, i pod rtem nad rtem, na nose..na čele se mi teda vyhodily asi dva taky menší nad obočím,.jsou to malé pupínky které ani v 90% nejdou vymáčknout. Je to od nejmenších teček po takový malý asi jako hlava špendlíku. Viz foto no. Celkově mám pleť na těch místech strašně suchou, ale to jsem si asi způsobila sama (když mi to naskočilo nenapadlo mě nic víc než akné typicky vysušit a dezinfikovat tea tree). Teď na tech místech mám totálně suché šupinky, pleť mě na těch místech až štípe a svrbi, pne. Stroupky po některých co se nějak rozryply a například jen kapička z nich vytekla průhledné tekutiny. Vůbec nevím z čeho to je :-( a co s tím dělat. Jak říkám ta místa mám teď úplně vysušené podrážděné...a nechce se to hojit a mám pocit že denně nějaký malý pupínek přibyde. Přitom jsem nic nového nesnědla, kosmetiku jsem nevyměnila, jedine co je jsem před pár dny používala chvilkově bambucké máslo protože jsem právě měla pleť sušší, tak že by z toho? Bambu jsem teda automaticky vysadila. Ale už je to pár dní a krupička pořád je. Čistící masku hloubkovou jsem zkousela. :( Začínám z toho chytat úzkostlive stavy protože je to šílené, jak sem osypana. Nejde to ani překrýt makeupem protože je to tak suché...a když jo tak to je stejne na světle vidno. Nevíte co to může být ?? Jsem zvyklá na nějaký ten pupínek nebo pupínky ale takovou krupicku to teda fakt ne...😭

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkus s tím zajít ke kosmetičce, nebo k lékaři, ať si případně nezaděláš na problém v budoucnu. ;-) Takových pupínků je spousta druhů a takhle z fotky a navíc laicky to posuzovat by mohlo přinést více škody než užitku.

  • Nebyla jsi na sluníčku? Mě se takhle projevuje alergie na sluníčko. Taková drobná červená krupička, strašně to svědí. Dělá se mi nejvíc na čele, ale při delším pobytu i na tvářích. ;) Jo a bývají naplněný průhlednou tekutinou, takže podle tvýho popisu bych to tipovala taky na tohle. Kosmetičkou nic nezkazíš, dobrá kosmetička by alergii měla poznat. Třeba já jsem to zjistila jenom díky ní, prostě mě to nenapadlo. Ideálně si obličej maž krémem, ideálně nějakým trochu mastnějším. Jestli ty pupínky svědí, můžeš na ně zkusit fenistil. No a nebo reakce na to bambucký máslo, to záleží, jestli jsi byla na tom sluníčku nebo to můžeš rovnou vyloučit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist