Krmení miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23163 14.12.2011 19:00

ahojte maminky, mám problém s 6titýdenní dcerou. Problém se týká krmení, částečně kojím, ale víceméně je na UM, narodila se malinká, vážila jen 2900 a měla 47 cm a měla malou sílu na vytahnutí mléka ode mě, ale problém je v tom, že jakmile ji krmím, vždycky, tak pije strašně na etapy, měla by v 6. týdnu pít 5x denně 170 ml mléka, ale ona pije třeba 60 ml a to co půl hodiny až hodinu, když je vzhůru. Není schopná vypít víc jak 100 ml najednou. Kdyby jí to stačilo, tak neřeknu, ale jí to nestačí a pak nemůžeme jít ani v klidu ven, protože mám strach, že tam bude křičet hladem. Nevíte některá, co s tím? V úterý mám jít do poradny, tak se zeptám, ale obávám se, že s tím nic neprovedu, ona prostě když nechce, tak se mi s tím mlékem začne dávit, ale pak třeba za půl hodiny mi začne plakat, že má hlad...
díky za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj.
    Nemůžeš přeci brát své dítě přesně podle tabulek a nadiktovat jí kolik a kdy má vypít.
    Já sice oba své syny kojila, ale jeden pil celých šest měsíců po dvou hodinách a pokud rostl pil co hodinu.
    Druhý pil zase přes den každou hodinu a v noci pak pil maximálně jednou za pět hodin.
    Zkus jeden den překonat svůj stracha ven prostě vyrazit. Mám zkušenost, že venku spí lépe a dýl a také jim potom víc chutná.

  • ahoj, dívéj, moje malá měla 2890 gramů a 48 cm, zarazila mě jak píšeš,že se narodila malinká, zas tak malinká není, jsou i menší děti, já vážila 2600 gramů a to jsem se mámě narodila v termínu. za druhé- já jsem měla ten problém,že jsem malou z počátku krmila co hodinu i častěji, bylo to hrozné, pořád plakala,nemohly jsme nikam jít, mudr mi poradila na chvíli dávát nutrilon (dávala jsem ho asi dva týdny), ale zároveň jsem i kojila, malá se uklidnila a začala normálně pít co dvě hodiny a kojím do teď, rozhodně jsem nepřišla o mlíko kvůli tomu,že jsem chvíli dokrmovala. já jsem taky měla strach jít s ní ven, ona pořád řvala, takže tě chápu, ale zhruba 7týdnech jejího života se zlepšila.

  • Sydzej6014.12.2011 20:11

    zdravím můj nejmladší syn pil taky co hodinu.Byl hodně spavej narodil se 24.2 a měl se narodit až 18.3.Táhne mu na druhy rok a já stále kojím a jsem za to vděčná jedné osobě,která pomáhá všem maminkám a podporuje je.I když přes net,ale poradí.Kdyby jsi měla zájem tak písni a já Ti napíšu kde jí najdeš.Pěkný večer.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist