Krevní skupina mimča

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37012 29.1.2012 19:19

Ahojky ,jsme měsíc po porodu a ráda bych znala krevní skupinu dcery,nevíte zda mi to řeknou v porodnici když tam zavolám,nebo jak to zjistím ? díky :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Není automatické, že se zkoumá krevní skupina. Pokud nejsi Ty, nebo manžel Rh faktor negativní, tak se krev. skupina nezjišťuje - záleží na dr. zda to udělá. Krevní skupinu svých obou dětí neznám (ani v očkováku ji nemají). Pokud to budeš chtít zjistit - musíš přemluvit dr. nebo si za zjištění zaplatit.

  • U nás se krevní skupina novorozence zjišťuje pouze u matek s RH negativní, nebo s krevní skupinou 0, já mám RH pozitivní, tak jsem měla ve zprávě napsáno, že se krevní skupina nezjišťovala.

  • tak jestli uz ma male zdravotni kartu u pediatra tak urco tam.

  • Mne krevní skupinu napsali do očkovacího průkazu dítěte v porodnici a do propouštěcí zprávy. Takže podle mého názoru, pokud u tvého dítěte krevní skupinu zjišťovali, tak by určitě byla napsaná v propouštěcí zprávě.

  • A taky pozor na to, já měla v očkovacím průkazu napsáno, že mam 0+. Ale v 17 letech jsem zjistila, že mám B+. Dr. mi na to tehdy řekla, že se to zjišťuje z krve z pupečníku a že jak je smíchaná krev matky a dítěte, že se prostě může stát omyl, no..

  • Martasek8929.1.2012 21:06

    Taky jsem byla zvědavá na skupinu, ptala jsem se v porodce dr, když kontrolovala po ránu, hned mi řekla, že ji má po mně a že to bude napsáno v očkováku.

  • my jsme dostali krevní skupinu malé k tomu průkazu, co dávají v porodnici. Sranda je, že já mám 0+, manžel AB+ a naše malá B+, podle genetiky nám vyšlo, že malá bude mít buď B+ nebo A+, takže ani jeden jí nemůžeme dát krev, páč jsme každý jiná skupina :-D. V Kyjově ty krevní testy dělají automaticky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist