Křest miminka - nesezdaní v kostele

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393088 5.11.2018 23:44

Dobrý den, chtěla bych se zeptat maminek, které nedávno nechaly pokřtít své děti a nejsou s manželem sezdaní v kostele, v které farnosti jim byli ochotni děti pokřtít. Pokřtění jsme oba, já i biřmovaná. Ideálně Brno, Kroměříž a okolí, Uherský Brod a okolí. Děkuji za odpovědi.

Ještě tedy doplním, že chceme křest v římskokatolické církvi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zkus Cerveny kostel, br. farar Gruber nebo s. fararka Hofmanova...

  • buccaneerka26.11.2018 3:08

    Bylo by asi dobré ještě napsat, v jaké církvi chcete nechat dítě pokřtít.

  • Já teda nevím, já nezažila, že by ke křtu byla vyžadována svatba v kostele, stačilo, když byli oba rodiče pokřtění .. :-/

  • Já byla na křtu, kde rodiče nejsou sezdaní vůbec a matka není pokřtěná, jelikož není věřící. Křest probíhal v kostele římskokatolické farnosti v Plzni. Co se odehrávalo v zákulisí nevím, nejsem věřící a nerozumím tomu, ale zařídit to šlo.

  • A.t.i6.11.2018 10:22

    My svatbu v kostele neměli, navíc já křtěná nejsem, jen manžel a děti máme křtěné obě. Každého syna křtil jiný farář (stejná farnost). U prvniho jsem viděla pana faráře až na křtu, všechno zařizovala prababicka. U druhého syna už byl jiný farář, se kterým jsme se 2x sešli. Navrhoval nám ještě církevní sňatek, ale ten jsme odmítli. Žádný další zadrhel tam nebyl. Teď máme zase jiného faráře, tak nevím, jaký k tomu ma postoj on.

  • Kamkri6.11.2018 16:03

    Záleží vždy na konkrétním knězi. My jsme letos křtili v Olomouci na Nové Ulici a vůbec se netvářili, že by měl být problém u nesezdaných (my teda sezdaní jsme).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 438 odpovědí a 409 661 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist