Krém na dort - puding s mascarpone, šlo by to???

Otázku položila: chmelinda 13.4.2018 13:52

Ahoj holky, budu dělat dort - piškot, krém, ovoce, želatina a obdarovaný si přeje lehký krém. napadlo mě vyšlehat puding s mascarpone, co myslíte? Případně nemáte nějaký vyzkoušený lehký krém? Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My na tohle delavali budto tvaroh se slechackou rozslehat nebo zakysanou smetanu se slehackou... Uslehas slehacku, tvaroh /zakysanou smetanu s cukrem rozslehas a zaslehas slehacku. Misto tvarohu/smetany muzes pouzit to mascarpone. ;-)

  • almi13.4.2018 15:55

    Zrovna o víkendu jsem dělala dceři takový dort k narozeninám. Já tedy krém, ve kterém je puding (nebo mouka), nepovažuju za lehký, ale to může být věc názoru a chutí. Já dělala jen hodně našlehané máslo s cukrem moučkou, trochu mléka a pro dospělého může být třeba rumové aroma. Všichni, co dort ochutnali, byli s tímto "lehkým" krémem spokojeni :-)
    Nicméně budu sledovat tuto diskusi a příště se třeba nechám inspirovat holkama, co ti napíšou :-)

  • marketaj13.4.2018 16:20

    Mascarpone kombinuji s naslehanou slehackou. Puding zase s tvarohem, ale je to spis tekutejsi, takze to davam na ovocny kolac, resp pod ovoce.

  • sisterrys13.4.2018 16:30

    S mascarpone dělala mamka výborný cheesecake pro malého. Recept bohužel nemám, ale věřím, že na netu najdeš něco podobného. Korpus cheesecake je sice ze sušenek, ale určitě půjde krém použít i na ten piškot.

  • Ja delala malemu k narozeninam krem mascarpone s jogurtem + dle chuti cukr a v tom kremu bylo zamacknute i trocha ovoce. Nebo jsem mela typ tvaroh s jogurtem /zakysanou smetanou a dle chuti dosladit.

  • Dělám jeden takovej dezert, kde je krém z mascarpone, tvarohu a dochucené citronovou štávou a trochu osladit. Na chut výborné, ale na dort asi málo husté. Ale mascarpone s pudinkem by taky mohlo být dobré ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist