Křeč

Otázku položila: Anonymní uživatelka #39435 4.12.2011 10:52

Ahoj, mám takový problém.
Čas od času se mi stane že se mi jakoby stáhne sval na levém lýtku, většinou se to stává v noci a strašně to bolí. Ozve se to vždycky jednou za čas. Nejdřív jsem si myslela, že je to nedostatkem hořčíku, ale teď už delší dobu beru vitaminy a dnes v noci se to ozvalo znova.
Je fakt že jsem si včera vitamin vzít nemohla protože jsem odjela pryč a zapomněla jsem je doma, ale že by to odstartovala jedna vynechaná tabletka? To si myslím že je blbost.

Chtěla jsem se zeptat jestli to taky někdo nemáte, od čeho to je a popřípadě co s tím.
Díky :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko4.12.2011 11:32

    Když se mi stává častěji, krom hořčíku beru ještě vápník, ale ten máš asi součástí těch vitamínů. Jedna vynechaná tableta za to nejspíš nemůže, to máš pravdu. Jinak se mi to častěji stává v období větší zátěže, fyzické či psychické, hlavně, když delší dobu trpím stresem. Jinak se křeč objeví pouze sporadicky (jestli 1-2x do roka...).

  • patiperra4.12.2011 11:38

    Občas se mi to taky stává, a to hlavně když tvrdě usnu a zůstanu v divné pozici na boku, a to obvzláště když si večer trochu sosnu piva nebo vína (to spím tvrději a nepřekulím se). Dřív jsem na to trpěla častěji, ale pak jsem začala pravidelně jezdit na kole a víc chodit pěšky a od té doby to je spíš výjimečná záležitost.

  • Ještě na doplnění ostatních. Taky se to může objevit po delším nošení bot na podpatku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist