Kreativní přednáška

Otázku položila: Anonymní uživatelka #303155 17.11.2017 14:16

Hezký den přeji,
ve škole jsme dostali za ukol odprezentovat své téma seminární práce nějak kreativně. Vzhledem k tomu, že většina lidí nijak nevymyslela jak to udělat, tak své téma jen předneslo jako by nás vyučovali. Mě tohle čeká v uterý a pořád mě nic nenapadlo. Například jedna holčina měla téma psychické poruchy a udělala to tak, že si zavolala někoho k tabuli, ten by k tabuli otočen zády, na tabuli se napsala nějaká porucha a třída ho měla dotyčné vysvětlit a ona hádala. To samé udělal kluk, který měl téma alkoholismus v českých zemích - zavolal si dobrovolníka, na tabuli se psaly názvy alkoholů a dotyčný hádal. Další slečna zas rozdělila třídu na 2 poloviny, dávla nám otázky ohledně nemocí (popsala nemoc a my ji měli hádat a když jsme věděli, tak jsme šli k tabuli udělat krok v piškvorkách.

Nenapadá vás nějaký způsob přednesu téma Pohybová aktivita u dětí? Nechci třídu 50 žáků nutit do nějakých dětských her, navíc na to ani není prostor.. ale zas to nechci jen nudně odvykládat :/ Jsem ráda za každý nápad :) Předem děkuju

  • 19.11.2017 18:33:15 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Rychlý rozhovor s náhodně vybranými. Co tě bavilo když jsi byl malý? Fakt seděl si u počítače a hrál hry? To já ne já ráda běhala s kamarádkami po venku. Teď jsem ráda občas vidím malé děti jak dobíhají autobus a protože jen sedí u počítače dýchají jako sentinel. A podobně. Myslím, že rozhovor je celkem dobrý. Třeba ti více spolužáků řekne že měli rádi pohyb a měli ho dost což dnes již moc obvyklé není a tak na to navázat téma. ;-)

  • buccaneerka217.11.2017 17:43

    Dokážeš k tomu napsat více? Myslím, co jim vlastně budeš vysvětlovat, jaký je cíl té přednášky, jaké informace budeš předávat? Kdybys nebyla jako anonymní uživatelka, možná bych ti mohla poslat Dotazník pohybové aktivity, který bys mohla rozdat, aby spolužáci zjistili, jak na tom jsou. Potom si to vyhodnotit. Nebo napsat na lísteček třeba 5 fiktivních dětí (věk, pohlaví, zájmy, váha, výška apod.), dát jim to do skupin, a aby ten dotazník vypsali jako to dané dítě, a potom porovnat tu pohybovou aktivitu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist